<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Okraa maapähkinäkastikkeessa.

Meillä ei olla okra-faneja, mutta tämä ystäväni kehittelemä kastike peittää okran ’'imaisuuden’ hyvin ja pähkinän maku tekee tästä kastikkeesta ihanan täyteläisen.

Tarvitset:

  • 250g (1/4 kg) okraa (ladies’ finger)

Tahnaa varten:

  • Kourallinen maapähkinöitä
  • 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 3-4 valkosipulinkynttä

Kastiketta varten:

  • 4 tomaattia
  • 2 sipulia
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl garam masalaa
  • Maun mukaan suolaa
  • Öljyä

Valmistelut:

  • Puhdista okrat, tee vako okran kylkeen ja leikkaa molemmat päät pois. Leikkaa okrat n. 1 cm pituisiksi palasiksi.
  • Paista okrat pannulla öljyssä pehmeiksi.
  • Samalla kun okrat paistuvat, ruskista erillisellä pannulla öljyssä tahnan ainekset kevyesti. Soseuta tahnan ainekset esim. blenderissä hienoksi.
  • Soseuta tomaatit, sipulit sekä tahnan ainekset yhteen blenderissä.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää soseutetut kastikkeen ainekset sekä chilijauhe ja puolet suolasta. Hauduta n. 10 min. ajan.
  • Lisää pehmenneet okrat, loput suolasta sekä garam masala. Hauduta vielä muutaman minuutin ajan.

Huom! Samaa reseptiä voi soveltaa kastikkeeksi myös muille kasviksille, kuten munakoisolle (brinjal). Jos haluaa kastikkeesta kuivempaa, voi vähentää tomaattien ja sipulin määrää.