1242147364_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tawa roti on phulkan eli rotin, intialaisen perusleivän sukulainen, jota kutsutaan myös chapatiksi. Tawa roti eroaa phulkasta siten, että toisin kuin phulka joka paistetaan avoliekillä ilman öljyä, tawa roti paistetaan tawalla eli ohuella teräspannulla öljytilkassa. Toisin kuin paranthat, jotka ovat paksuja, raskaita leipiä, tawa rotit ovat ohuita ja kepeitä kuten phulkat.

Me toimme ravintolasta mukanamme pakatut subzit (parcel), paneer makhania sekä pindi cholea, jotka nautimme kotitekoisten tawa rotien kera.  

 

Valmistus:

1. 1. Tee perustaikina täysjyvävehnäjauhosta ja vedestä, sekoitellen jauhoseosta ja lisäten vettä, kunnes taikina alkaa irrota käsistä. Taikinan pitäisi olla pehmeää mutta sen tulisi irrota kulhon reunoista. Painele nyrkeillä taikinaa, kunnes se on tasainen.
2.    Muotoile taikinasta pitkulainen pätkä, ja leikkaa taikina veitsellä samankokoisiksi pieniksi palasiksi.
3.    Pyörittele palasista pieniä palloja ja lätistä ne käsillä alas.
4.    Laita alustalle jonkin verran jauhoja, kasta pallot jauhokupissa, ja kauli palloista pyöreitä leipiä. Leivistä saa pyöreitä siten, etta pyörittää taikinapalaa kaulimen alla kevyesti. Leivistä pitäisi tulla hieman hyvin ohuita. Pidä raa’at leivät aina kannen alla, etteivät ne kuivu. 
5.    Lämmitä pannu kuumaksi - älä paista leipiä liian alhaisella tulella, sillä niistä voi tulla helposti liian kuivia ja kovia. Levitä pannulle tippa öljyä, ja aseta roti pannulle. Anna rotin paistua molemmilta puolilta välillä käännellen, kunnes siinä alkaa olla tasaisesti tummia täpliä.  
6.    Aseta valmiit rotit liinalla tms. vuorattuun ilmatiiviseen kannelliseen astiaan tarjottavaksi.