1693477.jpg


Meillä kokataan tällä hetkellä vain kahdelle hengelle, joten reseptini eivät ole kovin suuria. En aina osaa arvioida tarkasti noita määriä, koska ne vaihtelevat aika paljon maun mukaan – eli jos reseptissäni ei ole tarkkoja määriä, voitte soveltaa ja kokeilla – ja muutenkin tehdä oman makunne mukaan.

Minun reseptini ovat hyvin pohjois-Intia painotteisia, koska mieheni on Rajasthanista kotoisin. Hän sattuu myos olemaan hyvinkin kranttu ruoan suhteen, joten illallisemme mukailevat hyvin pitkälti hänen perheensä perinteitä. Ainoa ero on se, etta kaytän öljyä ja suolaa hieman varovaisemmin kuin he, ja gheetä (kirkastettu voi) en käytä ollenkaan!

Meillä ruokaan kuuluu yleensä nämä perusosat: roti (intialainen leipä), 1-2 subzia (vihanneskastike – tai hoysto), plain curd (maustamaton jogurtti) tai raita (maustettu jogurtti, pickle (chilillä maustettu tulinen pikkelsi) ja salaatti (intialaisittain pari kurkun tms. vihanneksen palaa). Mieheni ei syo riisiä, joten sitä tulee laitettua harvemmin.

Jälkiruoat eivät ole yleisiä Intiassa, mutta valmistan suomalaisia jälkiruokia silloin tällöin. Välillä valmistan myös ruokia muista intialaisista ruokakulttuureista, ja yksin ollessani valmistan usein eurooppalaistyylisiä kasvisruokia. Pidän etenkin italialaisesta ruoasta! Rakastan leipomista, mutta täälla tulee leivottua vahemman, sillä raaka-aineita on hankala löytää paikan päältä. Joskus yllätän tuttavamme suomalaisilla herkuilla, kuten mokkapaloilla tai mansikkakermakakulla, jotka ovat olleet hittejä!