Tiibetiläinen versio raviolikeitosta.

Momoja jäi vielä monta jäljelle eilisestä illasta, joten tein niistä momokeittoa, johon sain idean Marja Mähkän matkablogista. Kun momot olivat valmiina,  keitto oli helppo valmistaa ja oli hyvin täyttävää.

Keitto on n. 5 isolle t. 8 pienelle momolle.

Tarvitset:

  • 1 pieni porkkana

  • 1 tomaatti

  • Pieni nippu tuoretta pinaattia

  • Pari kiinankaalin lehteä

  • 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • Maun mukaan suolaa ja pippuria

  • N. 7 dl vettä

  • Öljyä

Valmistelut:

  • Silppua porkkana, kiinankaali, tomaatti ja pinaatti pieneksi silpuksi.

  • Hienonna inkivääri ja valkosipuli.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy wokissa t. kasarissa. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä pannulla hetken aikaa.

  • Lisää loput kasvikset, ja kuullota niitä keskilämmöllä n. 5 min. ajan.

  • Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja soijakastikkeella, ja lisää vesi. Keitä hetken aikaa.

  • Lisää loppuvaiheessa momot, ja kunnes momot ovat kypsiä (varo, etteivät ne aukea), ota pannu pois liedeltä.

  • Nauti momokeitto kuumana.