
Oma reseptini, joka on muunnelma aikaisemmasta paneer butter masala - reseptistä. Tällä kertaa tein subzista raskaamman, käyttäen khovaa (jota kokeilin myos malai koftaan) sekä tomaattien sijaan tomaattipyreetä. Tällä kertaa kastike oli tosi makoisaa, hyvin samanlaista kuin mitä yleensä saa ravintolassa.
Tarvitset:
- 200 g paneeria
- 1 sipuli
- Öljyä
- 2rkl ruokakermaa
- n. 80 g khovaa
- 2 dl tomaattipyreetä
- 2-3 rkl ketsuppia
- Mausteet:
½ tl asafoetidaa
1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa
1 ½ tl chillijauhetta
2 tl korianterijauhetta
maun mukaan suolaa
½ tl garam masalaa
1/3 tl kurkumaa
1-2 tl sokeria
- Tuoretta korianteria
Valmistelut:
- Paloittele paneer pieniksi kuutioiksi tai suorakulmioiksi (n. 1-1 ½ cm).
- Soseuta sipuli esim. blenderissä tai raasta se.
- Liota khovaa 2 dl:ssa vettä ja murenna se pieniksi rakeiksi.
- Silppua korianterinlehdet pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja ruskista inkivääri-valkosipuli-tahna öljyssä. Lisää asafoetida ja sekoita mausteet hyvin yhteen.
- Kaada sekaan sipuli, ja ruskista sitä, kunnes se on kullankeltaista.
- Kaada tomaattipyree pannulle, ja lisää chilijauhe, kurkuma ja korianterijauhe.
- Sekoita, ja anna seoksen hautua, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta.
- Lisää paneer, garam masala sekä puolet suolasta, ja sekoita hyvin. Paista korkealla lämmöllä parin minuutin ajan.
- Kaada sekaan khova-vesi sekä sokeri. Anna hautua keskilämmöllä n. 10 minuutin ajan.
- Loppuvaiheessa lisää vielä ketsuppi ja kerma, ja sekoita hyvin.
- Koristele korianterinlehdillä.
Kommentit