1696265.jpg

 

Paneerista valmistettu kastikemainen subzi.

 

Tarvitset:

·        200 g paneeria  

·        3-4 tomaattia   

·        Sipuli

·        Öljyä

·        n. 2rkl ruokakermaa

·        n. ½ dl tomaattipyreetä

·        Mausteet:

1 tl kuminansiemeniä

½ tl asafoetidaa

1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa

1 ½ tl chillijauhetta

2 tl korianterijauhetta

maun mukaan suolaa

½ tl garam masalaa

½ tl amchooria

·        Tuoretta korianteria

 

Valmistelut:

·        Jos paneer-juustoa ei löydy erikoiskaupoista, voi sitä valmistaa myos kotona. Bellavanillan blogista löytyy ohje. 

·        Soseuta sipuli ja tomaatit yhdessä.

·        Paloittele paneer pieniksi kuutioiksi tai suorakulmioiksi (n. 1-1 ½ cm).

·        Silppua korianterinlehdet pieneksi silpuksi.

 

Valmistus:

·        Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja käristä kuminansiemeniä varovasti öljyssä, kunnes ne ovat tummanruskeita.

·        Lisää varovasti inkivääri-valkosipuli-tahna, ja paista sitä hetken aikaa. Lisää asafoetida ja sekoita mausteet hyvin yhteen.

·        Kaada sipuli-tomaattisose pannulle, ja sekoita hyvin. Anna hautua muutaman minuutin ajan keskilämmöllä.

·        Lisää seokseen chillijauhe ja korianterijauhe, ja anna seoksen hautua, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta. 

·        Lisää paneer, tomaattipyree, puolet suolamäärästä ja sopivasti vettä. Sekoita ja anna hautua keskilämmöllä n. 10 minuutin ajan.

·        Lisää garam masala, amchoor ja jonkin verran suolaa. Sekoita ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia.

·        Lopuksi kaada seokseen kermaa, sekoita hyvin ja koristele korianterinlehdillä.