Soseutettu subzi sinapinlehdistä (sarson).

Sarson ka saag on tyypillinen ruokalaji viljavassa Punjabin osavaltiossa. Sarson on itsessään hieman kitkerältä maistuva vihannes, joten se yhdistetään usein muihin vihreisiin vihanneksiin, kuten pinaattiin (palak).

Sarsoniin tutustuin nyt ensi kertaa, ja ruokalaji näytti ensi näkemältä “turdilta”! Voi olla, että sen makuunkin totuttelemiseen kestää vähän aikaa…


Tarvitset:

 

  • 3 dl sinapinlehtiä (sarson)
  • 1 dl pinaatinlehtiä (palak)
  • 1 vihreä chili
  • 1 sipuli
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • 1 rkl maissijauhetta liotettuna ½ dl vettä
  • öljyä
  • Mausteita:
  •             1 tl chilijauhetta
  •             1 tl jeerajauhetta (juustokumina)
  •             1 ½  tl korianterijauhetta
  •             1 tl garam masalaa
  •             Maun mukaan suolaa

 

 

Valmistelut:

 

  • Leikkaa sinapinlehdet ja pinaatinlehdet irti varsista, ja heitä varret pois.
  • Keitä sinapinlehtiä kiehuvassa vedessä n. 5 min. ajan. Lisää pinaatti, ja keitä lehdet pehmeiksi.
  • Soseuta pinaatti, sinapinlehdet ja chili yhteen esim. blenderissä.
  • Soseuta tai raasta sipuli.

 

Valmistus:

 

  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota sipulia ja inkivääri-valkosipulitahnaa pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • Lisää chilijauhe, jeera ja korianterijauhe, ja sekoita hyvin. Paista hetken aikaa.
  • Lisää vihannessose ja maun mukaan suolaa. Paista hetken aikaa keskilämmöllä.
  • Lisää maissijauho-vesi, ja tarpeen mukaan vettä. Sekoita hyvin, ja anna hautua vielä n. 10 minuutin ajan.
  • Koristele voisilmällä ja tarjoa intialaisen leivän kera.

Kaupasta ostamassani sinapinlehtikimpussa oli kukintoja!