1924152.jpg


Tarvitset:

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja

  • 2 tl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 3-4 tl sulatettua voita t. margariinia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2/3 dl maustamatonta jogurttia

  • 2/3 dl maitoa

 

Taikinan valmistus:

  • Sekoita jauhot, sokeri, suola ja 2 tl sulatettua voita yhteen astiassa.

  • Tee taikinan keskelle kuoppa, ja kaada kuoppaan leivinjauhe ja jogurtti.

  • Anna seistä ½ minuutin ajan.

  • Tee taikinasta pehmeää lisäten maitoa vähitellen. Vaivaa hyvin nyrkillä painellen.

  • Lisää vielä 1-2 tl sulatettua voita ja vaivaa taikinaa uudelleen.

  • Peitä taikina märällä liinalla ja aseta se lämpimään, vedottomaan paikkaan. Anna taikinan olla 1 ½ tunnin ajan.

  • Painele taikinaa uudelleen nyrkillä, ja anna sen siesta toiset 1 ½ tuntia.

 

Leivonta:

  • Jaa taikina 4 yhtä suureen osaan ja kauli pallot n. 13cm pitkiksi, kolmionmuotoisiksi leiviksi. Kaulimiseen voi käyttää hieman vehnäjauhoja.

  • Aseta leivät uunin ritilälle 250 asteeseen n. 5 minuutiksi tai kunnes leivät ovat kypsiä. Käännä leivät puolivälissä toisin pain. Kypsässä leivässä on muutama vaaleanruskea laikku.

  • Sivele valmiille naaneille sulaa voita t. margariinia, ja tarjoa kuivan tai kastikemaisen subzin kera.