Tarvitset:
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 3-4 tl sulatettua voita t. margariinia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2/3 dl maustamatonta jogurttia
- 2/3 dl maitoa
Taikinan valmistus:
- Sekoita jauhot, sokeri, suola ja 2 tl sulatettua voita yhteen astiassa.
- Tee taikinan keskelle kuoppa, ja kaada kuoppaan leivinjauhe ja jogurtti.
- Anna seistä ½ minuutin ajan.
- Tee taikinasta pehmeää lisäten maitoa vähitellen. Vaivaa hyvin nyrkillä painellen.
- Lisää vielä 1-2 tl sulatettua voita ja vaivaa taikinaa uudelleen.
- Peitä taikina märällä liinalla ja aseta se lämpimään, vedottomaan paikkaan. Anna taikinan olla 1 ½ tunnin ajan.
- Painele taikinaa uudelleen nyrkillä, ja anna sen siesta toiset 1 ½ tuntia.
Leivonta:
- Jaa taikina 4 yhtä suureen osaan ja kauli pallot n. 13cm pitkiksi, kolmionmuotoisiksi leiviksi. Kaulimiseen voi käyttää hieman vehnäjauhoja.
- Aseta leivät uunin ritilälle 250 asteeseen n. 5 minuutiksi tai kunnes leivät ovat kypsiä. Käännä leivät puolivälissä toisin pain. Kypsässä leivässä on muutama vaaleanruskea laikku.
- Sivele valmiille naaneille sulaa voita t. margariinia, ja tarjoa kuivan tai kastikemaisen subzin kera.
Kommentit