Tämänpäiväiset ruokakuviot olivat aika samanlaiset kuin eilen, eli valmistin jälleen Pippurimyllyn Sannalta bongatun reseptin mukaista ruokaa, tällä kertaa linssi-kasviskroketteja. Häneltä löytyy jos jonkinlaisia mielenkiintoisia kasvisreseptejä – kun vain ehtisi kokeilla! Valitettavasti miehen kärsivällisyys ei kestä ns. länsimaisia ruokakokeiluja kovinkaan usein, joten pitää rajoittaa hieman… kiva silti aina välillä maistella näin kotimaiselta maistuvaakin ruokaa intialaisen sijaan – vaihtelu virkistää ainakin minua.

 

Puolitin taikinan, ja siitä tuli n. 7 krokettia (minipihviä).

Krokettitaikinaan tuli (hieman muunneltuna):

  • 2/3 dl punaisia linssejä

  • ½ kasvisliemikuutio

  • 1 porkkana

  • ½ sipuli

  • 1 keskikokoinen peruna

  • Muutama tuore basilikanlehti

  • 1 tl tahinia

  • 1 rkl makeaa chilikastiketta

  • 1 tl mustapippuria

  • Maun mukaan suolaa

  • ½ kananmuna (en lisännyt kokonaista munaa)

  • 1 ½ dl korppujauhetta (3 rkl taikinaan ja loput leivitykseen)

  • Öljyä paistamiseen

Valmistelut:

  • Keitä huuhdellut linssit kypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.

  • Raasta porkkanat, sipuli ja peruna erikseen karkeaksi raasteeksi.

Valmistus:

  • Kuullota porkkanaa ja sipulia oliiviöljytilkassa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

  • Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi perunaraaste, kananmuna ja korppujauho.

  • Laita seos tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta, ja jauha massa tasaiseksi (ei kuitenkaan liian tasaiseksi, ettei siitä tule liian löysää).

  • Kaada massa kulhoon, ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.

  • Muotoile käsin taikinasta pyöreitä kroketteja, ja pyöritä kroketit vielä kertaalleen korppujauhoastiassa, jotta ne saavat rapean pinnan.

  • Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi kroketeiksi.