Tämänpäiväiset ruokakuviot olivat aika samanlaiset kuin eilen, eli valmistin jälleen Pippurimyllyn Sannalta bongatun reseptin mukaista ruokaa, tällä kertaa linssi-kasviskroketteja. Häneltä löytyy jos jonkinlaisia mielenkiintoisia kasvisreseptejä – kun vain ehtisi kokeilla! Valitettavasti miehen kärsivällisyys ei kestä ns. länsimaisia ruokakokeiluja kovinkaan usein, joten pitää rajoittaa hieman… kiva silti aina välillä maistella näin kotimaiselta maistuvaakin ruokaa intialaisen sijaan – vaihtelu virkistää ainakin minua.
Puolitin taikinan, ja siitä tuli n. 7 krokettia (minipihviä).
Krokettitaikinaan tuli (hieman muunneltuna):
- 2/3 dl punaisia linssejä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 porkkana
- ½ sipuli
- 1 keskikokoinen peruna
- Muutama tuore basilikanlehti
- 1 tl tahinia
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl mustapippuria
- Maun mukaan suolaa
- ½ kananmuna (en lisännyt kokonaista munaa)
- 1 ½ dl korppujauhetta (3 rkl taikinaan ja loput leivitykseen)
- Öljyä paistamiseen
Valmistelut:
- Keitä huuhdellut linssit kypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
- Raasta porkkanat, sipuli ja peruna erikseen karkeaksi raasteeksi.
Valmistus:
- Kuullota porkkanaa ja sipulia oliiviöljytilkassa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
- Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi perunaraaste, kananmuna ja korppujauho.
- Laita seos tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta, ja jauha massa tasaiseksi (ei kuitenkaan liian tasaiseksi, ettei siitä tule liian löysää).
- Kaada massa kulhoon, ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile käsin taikinasta pyöreitä kroketteja, ja pyöritä kroketit vielä kertaalleen korppujauhoastiassa, jotta ne saavat rapean pinnan.
- Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi kroketeiksi.
Kommentit