
Kukkakaalista ja herneistä valmistettu kuiva subzi.
Tarvitset:
· Puolikkaan kukkakaalin
· 1-1 ½ dl pakasteherneitä
· Suolaa maun mukaan
· Öljyä
· 2 rkl ketsuppia
· 2 cm pituinen pätkä kanelia (tai 1 tl kanelijauhetta)
· 2 neilikkaa (tai 1 tl neilikkajauhetta)
· 2 rkl tuoretta korianteria
Soseuta tehosekoittimessa tms. yhteen seuraavat:
· 1 sipuli
· 3 valkosipulin kynttä
· 4 cashew-pähkinää
· 1 tl kuminan siemeniä
· 1 ½ tl korianterijauhetta
· 1 tl chillijauhetta
· ¼ tl kurkumaa
Valmistelut:
· Laita kukkakaali suolaveteen puhdistumaan puoleksi tunniksi. Sen jälkeen puhdista se huolellisesti hanan alla.
· Paloittele kukkakaali pieniksi palasiksi siten, etta varret on kokonaan pois leikattu ja vain kukat jäljellä.
· Soseuta sipulit ja mausteet yhteen kuten yllä.
Valmistus:
· Lämmitä pannulla sopivasti öljyä, ja paista kanelia ja neilikkaa kevyesti öljyssä.
· Lisää seokseen sipuli-mausteseos ja anna sen hautua keskilämmöllä, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta.
· Lisää seokseen vihannekset, suola ja tarpeeksi vettä. Sekoita hyvin ja keitä, kunnes kastike alkaa kiinteytyä.
· Lorauta kastikkeeseen ketsuppi ja sekoita hyvin. Anna hautua toiset 2 min.
· Koristele korianterinlehdillä.
Kommentit