Herneillä täytetty perunapihvi.
Tikkissä kyse ei ole suinkaan sairaalatoimenpiteistä, vaan eräänlainen paistettu snack-ruoka. Olette saattaneet kuulla ruoasta ‘chicken tikka’, ja aikaisemmin valmistamani paneer tikka on samantapainen snack. Tikki on itse asiassa tikka-sanan monikko.
Aloo tikki nautitaan yleensä jonkin chutneyn tai ketsupin kera. Perinteisemmin se valmistetaan upporasvassa paistamalla, mutta itse tein pihvit uunissa paistaen.
Tarvitset:
- 3 perunaa
- 1 dl herneitä
- 1 vihreä chili
- 1-2 rkl tuoretta korianteria
- Öljyä
- Mausteita:
Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
½ tl juustokuminajauhetta (jeera)
Ripaus kurkumaa
½ tl chilijauhetta
½ tl garam masalaa
½ tl amchooria (kuiva mangojauhe)
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat ja herneet erikseen pehmeiksi.
- Silppua chili sekä korianteri hienoksi silpuksi.
Valmistus:
- Soseuta herneet.
- Laita pannulle hieman öljyä, ja lisää jeera, kurkuma ja chilijauhe. Anna hautua hetken ajan. Lisää keitetyt ja soseutetut herneet, ja sekoita hyvin. Anna hautua parin minuutin ajan ja laita syrjään.
- Aseta keitetyt perunat toiseen kulhoon, ja soseuta ne. Lisää suolaa, chilijauhetta, garam masalaa, amchooria, chilit sekä korianteri, ja sekoita hyvin.
- Jaa sose 5 osaan, ja muotoile niistä pyöreitä palloja. Tee palloihin kuoppa, ja täytä pallot herneseoksella. Sulje yläosa ja varmista, että pihvit ovat kiinteitä joka puolelta. Lätistä pihvit kämmenellä alas.
- Lämmitä uuni 225-asteeseen. Sivele tikit öljyllä molemmin puolin, ja paista ne uuninritilällä kullanruskeiksi (n. ½ tuntia).
- Tarjoa kuumina jonkin kastikkeen kera.
Kommentit