1244125641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Herneillä täytetty perunapihvi.

Tikkissä kyse ei ole suinkaan sairaalatoimenpiteistä, vaan eräänlainen paistettu snack-ruoka. Olette saattaneet kuulla ruoasta ‘chicken tikka’, ja aikaisemmin valmistamani paneer tikka on samantapainen snack. Tikki on itse asiassa tikka-sanan monikko. 

Aloo tikki nautitaan yleensä jonkin chutneyn tai ketsupin kera. Perinteisemmin se valmistetaan upporasvassa paistamalla, mutta itse tein pihvit uunissa paistaen.

Tarvitset:

 

  • 3 perunaa
  • 1 dl herneitä
  • 1 vihreä chili
  • 1-2 rkl tuoretta korianteria
  • Öljyä
  • Mausteita:

          Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
          ½  tl juustokuminajauhetta (jeera)
          Ripaus kurkumaa
          ½  tl chilijauhetta 
          ½ tl garam masalaa
          ½ tl amchooria (kuiva mangojauhe)
          Maun mukaan suolaa

 

 

Valmistelut:

 

  • Keitä perunat ja herneet erikseen pehmeiksi.
  • Silppua chili sekä korianteri hienoksi silpuksi.

 

Valmistus:

 

  • Soseuta herneet.
  • Laita pannulle hieman öljyä, ja lisää jeera, kurkuma ja chilijauhe. Anna hautua hetken ajan. Lisää keitetyt ja soseutetut herneet, ja sekoita hyvin. Anna hautua parin minuutin ajan ja laita syrjään.
  • Aseta keitetyt perunat toiseen kulhoon, ja soseuta ne. Lisää suolaa, chilijauhetta, garam masalaa, amchooria, chilit sekä korianteri, ja sekoita hyvin.
  • Jaa sose 5 osaan, ja muotoile niistä pyöreitä palloja. Tee palloihin kuoppa, ja täytä pallot herneseoksella. Sulje yläosa ja varmista, että pihvit ovat kiinteitä joka puolelta. Lätistä pihvit kämmenellä alas.
  • Lämmitä uuni 225-asteeseen. Sivele tikit öljyllä molemmin puolin, ja paista ne uuninritilällä kullanruskeiksi (n. ½ tuntia).
  • Tarjoa kuumina jonkin kastikkeen kera.