Kikhernejauhoista tehtyjä paloja jogurttikastikkeessa.
Gatte on tyypillinen rajasthanilainen subzi, joka muistuttaa kadhi pakodia. Gatte eroaa kadhista siten, että gatte-paloja ei uppopaisteta, vaan ne keitetään vedessä – hieman terveellisempi vaihtoehto siis, tosin mausta voidaan kiistellä!
Gattea varten tarvitset:
- n. 2 dl besania (kikhernejauhoa)
- 1 tl ajwainia (koptilainen kumina)
- 1 tl chilijauhetta
- Maun mukaan suolaa
- 1 rkl öljyä
- Vettä
Kastiketta varten tarvitset:
- 1 tl jeeraa (juustokumina)
- 1 ½ tl chilijauhetta
- ½ tl garam masalaa
- 1 tl korianterijauhetta
- Maun mukaan suolaa
- n. 2 dl maustamatonta jogurttia
- Öljyä
- Vettä
- Tuoreita korianterinlehtiä
Gatten valmistus:
- Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
- Lisää öljy.
- Ala lisätä vettä vähitellen varovasti samalla sekoittaen. Kikhernetaikinasta tulee helposti liian löysää, joten lisää vain hieman vettä kerrallaan – hyvin pieni määrä riittää.
- Taikina on valmista, kun se on kiinteä, pehmeä ja tasainen, mutta ei enää jauhoinen.
- Muotoile taikinasta muutama nakkia muistuttava pitkulainen pätkä, halkaisijaltaan n. 1 cm.
- Keitä ’nakkeja’ vedessä n. 5 minuutin ajan, kunnes ne ovat kiinteytyneet, mutta eivät ole kuitenkaan liian kovia.
- Leikkaa nakit n. 1 cm pituisiksi paloiksi ja laita syrjään.
Keitetyt ja viipaloidut gatte-"nakit"
Valmista kastike:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jeeransiemenet öljyssä.
- Lisää chilijauhe ja garam masala, ja sekoita hyvin.
- Kaada sekaan jogurtti, ja sekoita hyvin niin, että jogurtti liukenee.
- Lisää vielä korianterijauhe, mausta suolalla ja sekoita uudelleen.
- Kaada sekaan gatte-palaset ja lisää pari dl vettä. Anna hautua n. 10 minuutin ajan.
- Koristele tuoreella korianterilla.
Kommentit