Paistettuja besan-pyöryköitä jogurttikastikkeessa.

 

Tarvitset:

 

Pakodeja (pyöryköitä) varten:

  • n. 3dl besania eli kikhernejauhetta
  • Tarpeen mukaan vettä
  • 1/3 tl asafoetidaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa 
  • Maun mukaan suolaa

 

Kadhia (kastiketta) varten:

  • n. 1 dl besania
  • n. 1 dl vettä
  • Maun mukaan suolaa
  • 1/3 tl kurkumaa 
  • n. 3 dl maustamatonta jogurttia

 

Tadkaa (maustenestettä) varten:

  • Öljyä
  • 1 tl tummia sinapinsiemeniä
  • 1 tl chilijauhetta

 

Valmista pakodat:

  • Siivilöi besan taikina-astiaan. Sekoita yhteen besan sekä mausteet.
  • Ala lisätä vettä vähitellen koko ajan sekoittaen siten, ettei taikinaan tule paakkuja. Taikina on valmista sitten, kun se on tasaista, juoksevaa tahnaa mutta ei kuitenkaan liian vetistä.
  • Lämmitä öljy pienessä kasarissa. Öljy on tarpeeksi kuumaa sitten, kun pieni pala taikinaa ruskistuu puolessa minuutissa.
  • Ota kämmenelle pieni osa taikinaa, ja kaada taikina sormilta kuumaan öljyyn varovasti. Paista samalla n. 4 pakodaa. Öljyssä taikinasta pitäisi muodostua lihapullan kokoisia palloja. Pakodit ovat valmiita sitten, kun ne ovat kullanruskeita.
  • Valuta paistetut pakodit talouspaperin päällä.

 

Valmista kadhi:

  • Kaada pannulle kadhin ainekset, ja kiehuta seos pannulla. Sekoita seos tasaiseksi, ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
  • Aseta pakodat kadhiin.

Valmista tadka:

  • Lämmitä öljy pannulla.
  • Kaada sinapinsiemenet ja chilijauhe sekaan, ja ruskista niitä hetken ajan.
  • Kaada kuuma tadka kastikkeeseen.

 

Tarjoa kadhi pakodi riisin tai esim. pulaon kera.