Maukas porkkanahalva.
Tarvitset:
- 4 porkkanaa (250g)
- ½ l maitoa (500g)
- 1 dl sokeria
- 1 ½ rkl rusinoita
- Maun mukaan pähkinöitä, esim. pistaaseja, cashewtä ja manteleita (itse pidän halvasta ihan vaan rusinoilla ilman pähkinöitä).
Valmistelut:
- Raasta porkkanat.
- Viipaloi pistaasit ohuiksi viipaleiksi.
- Paloittele cashewt ja mantelit pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Kiehauta maito kevyesti.
- Käännä keskilämmölle ja lisää porkkanat.
- Anna hautua n. ½ tunnin ajan, sekoitellen välillä.
- Lisää pistaasit, ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää lopuksi mantelit ja cashewt, ja tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä (itse pidän halvasta eniten lämpimänä!).

Pohjois-Intialaiset porkkanat ovat punaisia!
Kommentit