Tomaattikeitto eli 'cream of tomato soup' on myös Intiassa yleinen alkupala. Teen tomaattikeittoa tämän intialaisen reseptin mukaan – jätän tosin chilijauheen pois, sillä pippuri tuo keittoon kivasti makua. Meillä tätä syötiin illallisella Kasvis-blogin ihanien juustosarvien kera.
Tarvitset:
- 8 tomaattia
- 5-7 dl vettä
- 1 rkl voita t. margariinia
- ½ tl mustaa pippuria
- ½ tl kuminajauhetta
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Maun mukaan suolaa
- 2 rkl kermaa
Valmistus:
- Laita tomaatit kattilaan, jossa on vettä. Kiehuta, ja anna hautua muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatit ovat pehmenneet hieman.
- Poista kuoret veitsellä ja soseuta tomaatit esim. blenderissä veden kera. Siivilöi siemenet ja muhkurat pois tomaattisoseesta.
- Kuumenna rasva kattilassa.
- Lisää rasvaan mausteet. Sekoita hyvin.
- Kaada sekaan tomaattisose, kiehuta ja anna hautua keskilämmöllä n. 5 minuutin ajan.
- Koristele kermalla ja leipäkuutioilla ja tarjoile.
Kommentit