1916974.jpg

Tomaattikeitto eli 'cream of tomato soup' on myös Intiassa yleinen alkupala. Teen tomaattikeittoa tämän intialaisen reseptin mukaan – jätän tosin chilijauheen pois, sillä pippuri tuo keittoon kivasti makua. Meillä tätä syötiin illallisella Kasvis-blogin ihanien juustosarvien kera.

 

Tarvitset:

  • 8 tomaattia

  • 5-7 dl vettä

  • 1 rkl voita t. margariinia

  • ½ tl mustaa pippuria

  • ½ tl kuminajauhetta

  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

  • Maun mukaan suolaa

  • 2 rkl kermaa

 

Valmistus:

  • Laita tomaatit kattilaan, jossa on vettä. Kiehuta, ja anna hautua muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatit ovat pehmenneet hieman.

  • Poista kuoret veitsellä ja soseuta tomaatit esim. blenderissä veden kera. Siivilöi siemenet ja muhkurat pois tomaattisoseesta. 

  • Kuumenna rasva kattilassa.

  • Lisää rasvaan mausteet. Sekoita hyvin.

  • Kaada sekaan tomaattisose, kiehuta ja anna hautua keskilämmöllä n. 5 minuutin ajan.

  • Koristele kermalla ja leipäkuutioilla ja tarjoile.