torstai, 13. toukokuu 2010
Kukkakaalitäytteisiä leipiä.
Meillä syötiin taas täytettyjä paranthoja vanhan reseptin mukaan. Nämä ovat sen verran tuhteja, että lisäkkeeksi käy ihan vain pikkelsi ja raita. Tänään söin paranthat perus-kasvisraitalla ja miehellä oli ‘mixed veg pickle’ eli pikkelsiä eri kasviksista. Laitan vielä uudelleen täytteen reseptin tähän.
Kukkakaalitäyte
Tarvitset:
- Puolikas kukkakaali
- 1 sipuli
- ½ dl tuoretta korianteria
- Suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl garam masalaa
- 1 tl korianterijauhetta
- ½ tl jeeraa eli juustokuminan siemeniä
- ½ tl chillijauhetta
- Öljyä
Valmistelut:
- Pese kukkakaali ja jätä se puhdistumaan vesikulhoon, jossa on suolaa n. ½ tunniksi.
- Raasta kukkakaali kasvisraastimella pieniksi rakeiksi tai monitoimikoneessa hienoksi.
- Silppua sipuli ja korianteri erikseen pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla ja paista jeeraa varovasti öljyssä, kunnes se alkaa räiskiä pannulla.
- Lisää raastettu kukkakaali ja paista sitä kuumalla koko ajan sekoittaen, kunnes se tuoksuu kypsältä.
- Lisää maustejauheet, sekoita ja paista vielä minuutin ajan.
- Ota seos pois liedeltä ja lisää siihen raaka sipulisilppu ja korianteri. Sekoita hyvin.
Kommentit