Blogi on jatkunut melko hiljaisena, sillä mieheni on pitkällä työmatkalla ja olen ollut yksin kotona – minusta on melko tylsää kokkailla vain itselleni. Toisaalta nyt on taas mahdollisuus valmistaa ruokia, joita vain minä pystyin syömään – tai haluan syödä, kuten nyt lapsuuden aikaista suosikkiani, hernerokkaa.
Tämä oli ensimmäinen kerta n. seitsemään vuoteen kun maistoin hernerokkaa, sillä en ole koskaan valmistanut kasvisversiota. Mutta mikä ettei – kasvisrokka maistui yhtä hyvältä kuin perinteinen rokkakin.
Lisäsin rokkaan porkkanaa, mutta sitä ei välttämättä tarvitse - itsekin laitoin sitä melko vähän. Jos on proteiinin tarpeessa, voi rokkaan hyvin lisätä soijarouhetta. Perinteinen rokka maustetaan meiramilla, mutta meiramin puutteessa käytin maustamiseen yksinkertaisesti suolaa ja pippuria.
Tarvitset:
- n. 4 dl kuivattuja herneitä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 kasvisliemikuutiota
- n. 2,5 l vettä
- Suolaa ja musta-sekä valkopippuria
Valmistelut:
- Liota herneitä vedessä yön yli.
- Valmista kasvisliemi.
- Kuutioi sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi.
Valmistus:
- Lämmitä kasvisliemi.
- Lisää kuumaan liemeen herneet, ja keitä niitä n. 45 min. ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää porkkana ja sipuli, ja keitä vielä n. 10 min. ajan.
- Mausta keitto ja soseuta osaa herneistä kevyesti esim. perunasurvimella.
- Tarjoa sinappisilmän kera.
Kommentit