Viime aikoina olen todella himoinnut kiinalaista ruokaa. Johtunee siitä, ettei intialaisen ruoan suurkuluttaja ole paikan päällä. Monien vuosien kokeilun jälkeen olen vihdoin löytänyt tavan valmistaa tyypillinen “kiinalainen” kastike – en osaa sanoa sen autenttisuudesta, mutta sopii minun makuuni.
Kasvikset voi valita tähän ihan oman maun mukaan, esim. parsakaali, sipuli, kurkku ja sienet sopisivat myös hyvin tähän ruokaan.
Tarvitset:
- n. 500g kasviksia (mina laitoin porkkanaa, kiinankaalia, vihreää paprikaa, pinaattia, kevätsipulia)
- 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 1-2 vihreätä chiliä
- 3 rkl maissijauhoa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- ½ tl aji-no-motoa
- Maun mukaan suolaa
- 4 dl kasvislientä
- 1 rkl etikkaa
- öljyä
Valmistelut:
- Suikaloi kasvikset pitkulaisiksi n. 5 cm pituisiksi suikaleiksi.
- Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili pieneksi silpuksi.
- Valmista kasvisliemi keittämällä 1-2 kasvisliemikuutiota vedessä.
- Sekoita pienessä kulhossa yhteen soijakastike, sokeri, aji-no-moto, suola ja pippuri.
- Sekoita maissijauhe 3 rkl vettä.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista inkivääriä ja valkosipulia hetken öljyssä.
- Lisää chili, ja kääntele sitä hetken pannulla.
- Lisää porkkana sekä paprika. Paista keskilämmöllä n. 10 min. ajan.
- Lisää kiinankaali ja pinaatti. Kääntele vielä 5 min. ajan.
- Kaada sekaan soijaneste mausteineen ja sen jälkeen kasvisliemi, ja kiehauta.
- Kaada maissijauhoneste pitkänä nauhana seokseen. Anna hautua, kunnes kastike alkaa saostua.
- Lisää lopuksi etikka ja kevätsipulit, ja hauduta hetken ajan.
- Tarjoa kuumana riisin t. nuudelien kera.
Kommentit