Viime aikoina olen todella himoinnut kiinalaista ruokaa. Johtunee siitä, ettei intialaisen ruoan suurkuluttaja ole paikan päällä. Monien vuosien kokeilun jälkeen olen vihdoin löytänyt tavan valmistaa tyypillinen “kiinalainen” kastike – en osaa sanoa sen autenttisuudesta, mutta sopii minun makuuni.

Kasvikset voi valita tähän ihan oman maun mukaan, esim. parsakaali, sipuli, kurkku ja sienet sopisivat myös hyvin tähän ruokaan.

Tarvitset:

  • n. 500g kasviksia (mina laitoin porkkanaa, kiinankaalia, vihreää paprikaa, pinaattia, kevätsipulia)

  • 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä

  • 3-4 valkosipulin kynttä

  • 1-2 vihreätä chiliä

  • 3 rkl maissijauhoa

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 tl sokeria

  • ½ tl aji-no-motoa

  • Maun mukaan suolaa

  • 4 dl kasvislientä

  • 1 rkl etikkaa

  • öljyä

Valmistelut:

  • Suikaloi kasvikset pitkulaisiksi n. 5 cm pituisiksi suikaleiksi.

  • Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili pieneksi silpuksi.

  • Valmista kasvisliemi keittämällä 1-2 kasvisliemikuutiota vedessä.

  • Sekoita pienessä kulhossa yhteen soijakastike, sokeri, aji-no-moto, suola ja pippuri.

  • Sekoita maissijauhe 3 rkl vettä.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista inkivääriä ja valkosipulia hetken öljyssä.

  • Lisää chili, ja kääntele sitä hetken pannulla.

  • Lisää porkkana sekä paprika. Paista keskilämmöllä n. 10 min. ajan.

  • Lisää kiinankaali ja pinaatti. Kääntele vielä 5 min. ajan.

  • Kaada sekaan soijaneste mausteineen ja sen jälkeen kasvisliemi, ja kiehauta.

  • Kaada maissijauhoneste pitkänä nauhana seokseen. Anna hautua, kunnes kastike alkaa saostua.

  • Lisää lopuksi etikka ja kevätsipulit, ja hauduta hetken ajan.

  • Tarjoa kuumana riisin t. nuudelien kera.