1790301.jpg


  1. Tee perustaikina täysjyvävehnäjauhosta ja vedestä, lisäten melko paljon        jauhoja, kunnes taikina on paksua ja alkaa irrota käsistä. Painele nyrkeillä taikinaa, kunnes se on tasainen. Taikinaan voi lisätä myös öljyä, jos haluaa siita helposti muotoiltavaa

  2. Muotoile taikinasta pitkulainen pätkä, ja leikkaa taikina veitsellä samankokoisiksi pieniksi palasiksi.

  3. Pyörittele palasista keskikokoisia palloja ja lätistä ne käsillä alas.

  4. Levitä alustalle pikkuriikkisen öljyä (ei siis jauhoja), ja kauli palloista pieniä pyöreitä leipiä. Öljyistä taikinaa on helppo muotoilla; kauli yhteen suuntaan – käännä - kauli taas toiseen suuntaan - käännä jne.  Leivät voivat olla hieman paksuhkoja.

  5. Kuumenna syvällä pannulla runsaasti öljyä – n. 10-15 cm määrästä riippuen. Öljy on tarpeeksi kuumaa sitten, kun pieni pala taikinaa ruskettuu nopeasti (kannattaa kokeilla ensin). Hitaasti asettele pureja öljyyn, ja liikuttele niita öljyssä kevyesti taputellen n. 5-10 sekuntia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita – älä ruskista niitä liikaa, etteivät ne kovetu. Valuta reikäkauhalla ja nosta talouspaperille valumaan.

  6. Aseta purit ilmatiiviiseen astiaan tarjottavaksi.