Intialaista kotijuustoa kiinalaisittain chilin kanssa paistettuna.

Vielä yksi resepti, joka edustaa kiinalaista ruokaa intialaiseen tyyliin ja makuun. Chili paneer on yksi suosikki-alkupaloistani ja hyvin samanlainen maultaan kuin gobhi manchurian eli kukkakaalia kiinalaisittain. Chili paneer valmistetaan siis intialaisesta kotijuustosta, paneerista, jonka voinee korvata Valion kotijuustolla, jos ei sitä kaupasta saa tai jaksa kotioloissa valmistaa.

Tarvitset:

  • 200g paneeria

  • 1 sipuli

  • 3 vihreätä chiliä

  • 4 valkosipulin kynttä

  • 2cm pätkä tuoretta inkivääriä

  • 1 ½ rkl maissijauhoa

  • 1 ½ rkl vehnäjauhoa

  • Vettä

  • 1 kananmuna (ei pakollinen)

  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

  • Öljyä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl ketsuppia

  • ½ rkl etikkaa
  • Ripaus punaista elintarvikeväriä
  • Kevätsipulia koristelua varten
  • Mausteita:

    • ½ tl jeeraa (juustokuminan siemenet)

    • 2 tl korianterijauhetta

    • ½ tl chilijauhetta

    • Ripaus aji-no-motoa

    • ½ tl sokeria

    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Kuutioi paneer 1 ½ cm * 1 ½ cm kuutioiksi.

  • Hienonna valkosipuli ja inkivääri.

  • Silppua sipuli hienoksi silpuksi.

Leivitystaikinan valmistus:

  • Sekoita astiassa maissijauho, vehnäjauho, (kananmuna), inkivääri-valkosipulitahna sekä n. ½ tl suolaa.

  • Kaada sekaan n. 1 rkl vettä, ja sekoita hienoksi taikinaksi.

  • Kaada seos paneerkuutioiden päälle.

Paneerin esipaisto:

  • Lämmitä n. 5 cm öljyä kasarissa. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa (n. 15 min. päästä), aseta leivitetyt paneerkuutiot varovasti kerrallaan öljyyn.

  • Paista paneerkuutioita keskilämmöllä n. 6 erissä, kunnes ne alkavat olla kellahtavia.

  • Valuta kuutiot reikäkauhalla kasaria vasten, ja aseta ne talouspaperin päälle valumaan.

Chili paneerin valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää jeera, ja paista sitä, kunnes se alkaa räiskiä pannulla.

  • Lisää valkosipuli ja inkivääri, ja kääntele niitä hetken aikaa. Lisää chili.

  • Kaada sekaan sipulisilppu, ja ruskista se.

  • Lisää korianterijauhe, chilijauhe, aji-no-moto ja maun mukaan suolaa. Sekoita hyvin.

  • Lisää soijakastike, ketsuppi, etikka ja hieman punaista väriä.

  • Sekoita hyvin, ja lisää hieman vettä. Hauduta n. 5 min. ajan.

  • Lisää paistetut paneerkuutiot, ja tarvittaessa vettä.

  • Koristele kevätsipulilla ja tarjoa alkupalana tai esim. naposteltavana illanistujaisissa.