Gobhi Manchurian eli kukkakaalia manchurialaisittain kuuluu sarjaan ’kiinalaisia ruokia’ intialaiseen makuun. Gobhi Manchurian on suosittua katuruokaa, ja se esiintyy usein alkupalana ruokalistalla.
Tarvitset:
- Puolikas kukkakaali
- 1 sipuli
- 2 vihreätä chiliä
- 3 valkosipulin kynttä
- Tuoretta inkivääriä (tai inkivääri-valkosipulitahnaa)
- ½ dl kevätsipulia
- ½ dl ketsuppia
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl etikkaa
- (1 tl makeaa chilikastiketta)
- 2/3 dl vehnäjauhoa
- 1/3 dl maissijauhoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl chilijauhetta
- Vettä
- Öljyä
Valmistelut:
- Liota kukkakaalia suolavedessä puolen tunnin ajan.
- Puhdista kukkakaali huolellisesti, ja leikkaa kukinnot irti varresta.
- Keitä kukkakaalikukintoja vedessä n. 3-4 minuutin ajan.
- Silppua sipuli, valkosipuli,
inkivääri sekä chili pieneksi silpuksi.
- Leikkaa kevätsipuli pieniksi rulliksi keittiösaksilla.
Valmista leivitystaikina:
- Sekoita yhteen maissijauho, vehnäjauho, suola, chilijauhe sekä garam masala. Ala lisätä vettä sekoittaen niin kauan, kunnes taikina on vetelää muttei liian vetistä.
Paista kukkakaali:
- Upota kukkakaalin kukinnot taikinaan ja sekoita niin, että ne peittyvät taikinaan.
- Lämmitä n. 8 cm öljyä kasarissa. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, keskilämpöistä, paista leivitetyt kukinnot öljyssä kullanruskeiksi.
- Aseta paistettu kukkakaali talouspaperille valumaan.
Valmista marinadi:
- Lämmitä hieman öljyä pannulla.
- Ruskista öljyssä sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili.
- Kaada sekaan ketsuppi ja chilikastike, ja paista hetken aikaa.
- Lisää soijakastike ja etikka, ja paista vielä hetken.
- Yhdistä kukkakaali ja marinadi, ja koristele kevätsipulilla.
- Tarjoa kuumana alkupalana tai naposteltavana.
Huom! Gobhi Manchurianista
voidaan valmistaa myös pääruoka-subzi lisäämällä marinadiin maissijauho-vesisuuruksen.
Kastikkeen voi tarjota esim. vihannesriisin tai intialaisten leipien kera.
Kommentit