2132643.jpg

 

Gobhi Manchurian eli kukkakaalia manchurialaisittain kuuluu sarjaan ’kiinalaisia ruokia’ intialaiseen makuun. Gobhi Manchurian on suosittua katuruokaa, ja se esiintyy usein alkupalana ruokalistalla.

 

Tarvitset:

  • Puolikas kukkakaali

  • 1 sipuli

  • 2 vihreätä chiliä

  • 3 valkosipulin kynttä

  • Tuoretta inkivääriä (tai inkivääri-valkosipulitahnaa)

  • ½ dl kevätsipulia

  • ½ dl ketsuppia

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 tl etikkaa

  • (1 tl makeaa chilikastiketta)

  • 2/3 dl vehnäjauhoa

  • 1/3 dl maissijauhoa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl garam masalaa

  • 1 tl chilijauhetta

  • Vettä

  • Öljyä

 

Valmistelut:

  • Liota kukkakaalia suolavedessä puolen tunnin ajan.

  • Puhdista kukkakaali huolellisesti, ja leikkaa kukinnot irti varresta.

  • Keitä kukkakaalikukintoja vedessä n. 3-4 minuutin ajan.

  • Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri sekä chili pieneksi silpuksi.
  • Leikkaa kevätsipuli pieniksi rulliksi keittiösaksilla.

 

Valmista leivitystaikina:

  • Sekoita yhteen maissijauho, vehnäjauho, suola, chilijauhe sekä garam masala. Ala lisätä vettä sekoittaen niin kauan, kunnes taikina on vetelää muttei liian vetistä.

Paista kukkakaali:

  • Upota kukkakaalin kukinnot taikinaan ja sekoita niin, että ne peittyvät taikinaan.

  • Lämmitä n. 8 cm öljyä kasarissa. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, keskilämpöistä, paista leivitetyt kukinnot öljyssä kullanruskeiksi.

  • Aseta paistettu kukkakaali talouspaperille valumaan.

 

Valmista marinadi:

  • Lämmitä hieman öljyä pannulla.

  • Ruskista öljyssä sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili.

  • Kaada sekaan ketsuppi ja chilikastike, ja paista hetken aikaa.

  • Lisää soijakastike ja etikka, ja paista vielä hetken.

  • Yhdistä kukkakaali ja marinadi, ja koristele kevätsipulilla.

  • Tarjoa kuumana alkupalana tai naposteltavana.

 

Huom! Gobhi Manchurianista voidaan valmistaa myös pääruoka-subzi lisäämällä marinadiin maissijauho-vesisuuruksen. Kastikkeen voi tarjota esim. vihannesriisin tai intialaisten leipien kera.