1240494693_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaakakun ohjeen olen saanut intialaiselta ystävältäni, mutta tämä kakku maistuu huomattavasti paremmalta kuin intialaiset kakut yleensä. Maito-etikkaseos tekee kakusta ilmavan ja pehmeän. Kakun voi halutessaan kuorruttaa esim. suklaakuorrutteella, mutta se on tarpeeksi mehevää sellaisenaankin.

Mitat on muunnettu kuppimitoista ja siksi monta puolikasta!

Tarvitset:

 

  • 2 kananmunaa

  • 185g voita t. margariinia

  • 3 ½ dl vehnäjauhoa

  • 2 ½ dl maitoa

  • 1 rkl etikkaa

  • 1 ½ tl ruokasoodaa

  • 3 ½ dl sokeria

  • 1 1/3 dl tummaa kaakaojauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

 

Valmistelut:

 

  • Sulata voi.

  • Sekoita kuivat aineet (jauhot, kaakaojauho, sooda, vaniljasokeri) yhteen.

  • Lämmitä maito (ei kuitenkaan kuumaksi). Lisää maitoon etikka, ja anna maidon juoksettua. 

 

Valmistus:

 

  • Vaahdota kananmunat kevyesti leivontakulhossa.

  • Lisää sokeri, ja vaahdota aineksia hetken aikaa.

  • Lisää jauhot ja maito vuorotellen samalla taikinaa kevyesti käännellen, kunnes taikina on tasaista.

  • Lisää sulatettu voi, ja sekoita uudelleen. Taikina on melko löysää, mutta sen tuleekin olla.

  • Kaada taikina keskikokoiseen vuokaan, ja lämmitä sitä 150-asteisessa uunissa n. tunnin ajan (pienessä uunissa kakun voi peittää toisella pellillä päältä).