Tadka dhalia riisin ja maustetun jogurtin kera.
Maustettu linssikastike. Helppo ruoka, joka tarjoillaan yleensä riisin kanssa – yhdistelmää kutsutaan fraasilla dhal chawal.
Tarvitset:
- 2 dl basmati-riisiä
- 1 dl tuar dhalia (paksuhkoja keltaisia linssejä)
- Vettä
- Öljyä
- Mausteita:
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl chilijauhetta
- ½ tl tummia sinapinsiemeniä
- Ripaus asafoetidaa
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Pese linssit huolellisesti.
Valmistus:
- Keitä riisi ja linssit erikseen. Ennen keittämistä, lisää linssiveteen kurkuma ja jonkin verran suolaa. 2 dl riisin keittämistä tarvitsee n. 4 1/3 dl vettä. 1 dl linssien keittämistä varten tarvitsee 3-4 dl vettä (Helpoiten molempien keitto tapahtuu painekattilassa, jossa keitto kestää vain n. 8 minuuttia. Omassa kattilassani voi keittää riisin ja linssit samaan aikaan kahdessa eri kerroksessa.)
- Kun linssit ovat valmiita, valmista tadka (mausteneste) linsseille. Kuumenna öljy pannulla. Käristä sinapinsiemenet kevyesti öljyssä. Lisää sekaan chilijauhe ja asafoetida, ja sekoita.
- Kaada tadka linssiveteen, ja koristele halutessasi korianterinlehdillä. Tarjoile sellaisenaan riisin kanssa.
Kommentit