Kananmuna-vihannesriisi <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Egg Fried Rice on yksi intialaisten suosikkeja ns. kiinalaisen ruoan saralla. Helppo ja nopea ruoka, etenkin jos keittää riisin painekattilassa.
Tarvitset:
-
2 ½ dl riisiä
-
2 kananmunaa
-
300g vihanneksia, esim. porkkanaa, papuja, vihreää paprikaa, kevätsipulia jne.
-
1 sipuli
-
2 rkl soijakastiketta
-
½ tl aji-no-motoa
-
Suolaa ja pippuria
-
Vettä
-
Öljyä
Valmistelut:
-
Pilko vihannekset pieniksi kuutioiksi.
-
Keitä riisi ’al dente’ (varmista, ettei riisi ole liian pehmeää).
-
Vatkaa yhteen munat, 2 tl vettä sekä maun mukaan suolaa ja pippuria.
-
Paista munaseoksesta laakealla pannulla öljyssä ohut munakas. Leikkaa munakas pieniksi paloiksi.
Valmistus:
-
Lämmitä öljy pannulla. Ruskista sipulit kevyesti öljyssä.
-
Lisää muut vihannekset sekä aji-no-moto, ja paista niitä korkealla lämmöllä 3-4 minuutin ajan.
-
Lisää riisi, munakaspalaset, soijakastike ja maun mukaan suolaa. Sekoita huolellisesti niin, ettei riisiin jää paakkuja. Paista vielä parin minuutin ajan.
-
Tarjoa esim. makean chilikastikkeen kera.
Kommentit