Tadka dhalia riisin ja maustetun jogurtin kera.

 

Maustettu linssikastike. Helppo ruoka, joka tarjoillaan yleensä riisin kanssa – yhdistelmää kutsutaan fraasilla dhal chawal.

 

Tarvitset:

 

  • 2 dl basmati-riisiä
  • 1 dl tuar dhalia (paksuhkoja keltaisia linssejä)
  • Vettä
  • Öljyä

  • Mausteita:

    • ½ tl kurkumaa

    • 1 tl chilijauhetta

    • ½ tl tummia sinapinsiemeniä

    • Ripaus asafoetidaa

    • Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

 

  • Pese linssit huolellisesti.

Valmistus:

 

  • Keitä riisi ja linssit erikseen. Ennen keittämistä, lisää linssiveteen kurkuma ja jonkin verran suolaa. 2 dl riisin keittämistä tarvitsee n. 4 1/3 dl vettä. 1 dl linssien keittämistä varten tarvitsee 3-4 dl vettä (Helpoiten molempien keitto tapahtuu painekattilassa, jossa keitto kestää vain n. 8 minuuttia. Omassa kattilassani voi keittää riisin ja linssit samaan aikaan kahdessa eri kerroksessa.)

 

  • Kun linssit ovat valmiita, valmista tadka (mausteneste) linsseille. Kuumenna öljy pannulla. Käristä sinapinsiemenet kevyesti öljyssä. Lisää sekaan chilijauhe ja asafoetida, ja sekoita.

 

  • Kaada tadka linssiveteen, ja koristele halutessasi korianterinlehdillä. Tarjoile sellaisenaan riisin kanssa.