Minimunakoisoa eli baengania tai brinjalia mausteisessa seoksessa.

Olen jo pitkään etsinyt hyvää reseptiä munakoisosta, ja nyt parin epäonnistumisen jälkeen olen kehittänyt kelvollisen reseptin ihan perusmausteita hyödyntäen. Munakoiso ei maistu kaikille, ja itsekin olen munakoisorajoitteinen. Tämä on kuitenkin hyvää intialaisten leipien ja raitan kanssa.

Onnistuneen munakoison tunnistaa siitä, että 1. sen kitkerä maku on poistunut ja 2. munakoiso kuorineen on pehmennyt kauttaaltaan.

Tarvitset

  • 6 pientä munakoisoa t. 2 isoa

  • 3 tomaattia

  • 1 rkl inkivääri+valkosipulitahnaa

  • Runsaasti öljyä

  • Mausteita:
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminan siemeniä

  • 2 tl korianterijauhetta

  • Puoli tl chilijauhetta

  • Ripaus kurkumaa

  • Puoli tl garam masalaa

  • Maun mukaan suolaa

     

Valmistelut:

  • Leikkaa pienet munakoisot neljään osaan pituussuuntaan tai isot n. 5 cm pitkiksi pätkiksi.

  • Laita munakoison palat siivilään ja ripottele suolaa päälle. Anna seistä puolen tunnin ajan, kunnes kitkerä maku on poistunut. Huuhdo munakoiso, purista pois ylimääräinen vesi ja kuivaa esim. talouspaperilla.

  • Leikkaa tomaattien yläosiin pienet ristiviillot, ja upota ne kiehuvaan veteen n. minuutiksi. Kuori tomaatit ja soseuta ne esim. blenderissä.

Valmistus:

  • Lämmitä runsaasti öljyä laakealla pannulla. Paista munakoisopaloja keskilämmmöllä öljyssä, kunnes ne ovat ruskeat molemmin puolin ja hyvin pehmenneet. Siivilöi munakoisot, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

  • Kuumenna pannulle jäänyt öljy uudelleen, ja lisää jeera.

  • Kun jeera alkaa poksahdella pannulla, kaada sekaan inkivääri-valkosipulitahna sekä tomaattisose. Anna paistua parin minuutin ajan.

  • Lisää chilijauhe, korianterijauhe sekä kurkuma, ja paista matalalla lämmöllä, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.

  • Lisää munakoisot, hieman vettä sekä maun mukaan suolaa. Sekoita, ja anna hautua kannen alla n. 5 min. ajan.

  • Lisää vielä garam masala, ja hauduta toiset 5 min. ennen tarjoilua.