Kuiva subzi porkkanasta ja herneistä.
Tarvitset:
- 2 porkkanaa
- 2 dl herneitä
- 1 sipuli
- öljyä
- Mausteita:
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
- ½ tl asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- ½ tl chilijauhetta
- 1 ½ tl korianterijauhetta
- 1/3 tl kurkumaa
- ½ tl garam masalaa
- ½ tl sokeria
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Silppua sipuli.
- Kuutioi porkkanat pieniksi kuutioiksi.
- Keitä herneitä pienessä vesimäärässä n. 5 min. ajan.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Paista jeeraa pannulla, kunnes se alkaa räiskiä.
- Lisää asafoetida, ja sekoita. Lisää inkivääri-valkosipulitahna.
- Kaada sekaan sipulit. Kuullota sipulisilppua keskilämmöllä, kunnes se on pehmennyt.
- Kaada sekaan porkkanat. Kuullota hetken aikaa.
- Mausta kurkumalla, chilijauheella ja korianterijauheella. Hauduta n. 2 min. ajan.
- Lisää keitetyt herneet. Mausta suolalla ja sokerilla, ja kaada sekaan n. ½ dl vettä. Hauduta kannen alla n. 10 min. ajan, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Lisää lopuksi garam masala, ja hauduta vielä 5 min. ajan.
- Koristele tuoreella korianterilla tai esim. granaattiomenan siemenillä, ja tarjoa intialaisten leipien kera.
Kommentit