Kuiva subzi porkkanasta ja herneistä.

Tarvitset:

  • 2 porkkanaa

  • 2 dl herneitä

  • 1 sipuli

  • öljyä

  • Mausteita:

    • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)

    • ½ tl asafoetidaa (hing eli hajupihka)

    • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

    • ½ tl chilijauhetta

    • 1 ½ tl korianterijauhetta

    • 1/3 tl kurkumaa

    • ½ tl garam masalaa

    • ½ tl sokeria

    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Silppua sipuli.

  • Kuutioi porkkanat pieniksi kuutioiksi.

  • Keitä herneitä pienessä vesimäärässä n. 5 min. ajan.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla.

  • Paista jeeraa pannulla, kunnes se alkaa räiskiä.

  • Lisää asafoetida, ja sekoita. Lisää inkivääri-valkosipulitahna.

  • Kaada sekaan sipulit. Kuullota sipulisilppua keskilämmöllä, kunnes se on pehmennyt. 

  • Kaada sekaan porkkanat. Kuullota hetken aikaa.

  • Mausta kurkumalla, chilijauheella ja korianterijauheella. Hauduta n. 2 min. ajan.

  • Lisää keitetyt herneet. Mausta suolalla ja sokerilla, ja kaada sekaan n. ½ dl vettä. Hauduta kannen alla n. 10 min. ajan, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

  • Lisää lopuksi garam masala, ja hauduta vielä 5 min. ajan.

  • Koristele tuoreella korianterilla tai esim. granaattiomenan siemenillä, ja tarjoa intialaisten leipien kera.