Mausteinen höystö muungpavun iduista (gram sprouts).

Tämän ravinteikkaampaa kasvisruokaa ei olekaan. Idut paistetaan maustetussa öljyssä, lisätään mausteita ja haudutetaan. Tarjoillaan esim. intialaisten leipien kera, mutta kelpaisi varmasti myös täytteeksi tai lisukkeeksi monille ruoille.

Tarvitset:

  • 2 dl mungpavun ituja (bengal gram sprouts)

  • öljyä

  • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)

  • 1/3 tl asafoetidaa (hing eli hajupihka)

  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

  • 1 tl chilijauhetta

  • 1/3 tl kurkumaa

  • 1 ½ tl korianterijauhetta

  • ½ tl garam masalaa

  • Maun mukaan suolaa

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa öljyssä, kunnes se alkaa räiskiä pannulla.

  • Lisää asafoetida ja inkivääri-valkosipulitahna, ja paista hetken ajan.

  • Kaada sekaan idut, ja sekoita. Lisää kurkuma, chilijauhe ja korianteri, ja sekoita uudelleen.

  • Kaada sekaan hieman vettä (n. 1 dl), ja hauduta kannen alla n. 10 min. ajan.

  • Lisää garam masala ja tarvittaessa tilkka vettä, ja hauduta vielä n. 5 min. ajan. Tarjoile hieman rapeana.