1258373284_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä kertaa tein pastaa hieman eri tavalla, nimittäin paprikaa lisäten. Se toikin kivan maun ja kastikkeen soseuttaminen takasi sen, että kastikkeesta riitti koko pastalle.

Tarvitset:

  • 3 tomaattia

  • 2 punaista paprikaa

  • 1 sipuli

  • 3-6 valkosipulin kynttä

  • Basilikanoksa

  • Oliiviöljyä

  • Maun mukaan suolaa ja pippuria

  • Parmesaania koristelua varten

Valmistelut:

  • Keitä tomaatteja vedessä hetken ajan, kunnes kuoret alkavat irrota.

  • Kuori tomaatit, ja pilko ne keskikokoisiksi kuutioiksi.

  • Kuutioi paprikat pieniksi kuutioiksi.

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista sipulisilppua öljyssä, kunnes se on pehmennyt.

  • Lisää paprika- ja valkosipulisilppu sekä hieman suolaa. Paista keskilämmöllä, kunnes paprikat ovat pehmenneet (n. 10 min. ajan).

  • Lisää tomaatit, basilikanoksa sekä mausteet ja hauduta, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Hauduta kannen alla vielä n. 15 min. ajan, kunnes pastakastike alkaa tuoksua kypsältä.

  • Soseuta kastikkeen ainekset blenderissä hienoksi soseeksi, ja lisää pastan sekaan.

  • Ripottele pastan päälle parmesaania, ja nauti välittömästi.