1254237066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paistetusta kikhernemakaronista (bhujia sev) ja tomaateista tehty höystö.

Kuka tahansa joka tuntee mieheni tietää, että hän ei tulee toimeen ilman bhujiaa. Hänen ateriaansa täydentää päivittäin kourallinen seviä eli kikhernejauheesta valmistettua paistettua snackiä. Jopa Suomessa käydessään hänellä oli mukana kilon paketti vahvasti maustettua bhujiaa, jotta hän selviäisi suomalaisilla ‘miedoilla’ aterioilla (‘bland’ eli mauton, kuten intialaiset länsimaalaista ruokaa kutsuvat).

Tormäsin ravintolassa sevistä tehtyyn höystöön, ja päätinkin testata sitä kotona. Nyt kun se on testattu, voi todeta, että seviä voi tosiaankin käyttää myös subzeihin eikä pelkästään snackinä.

Sevin voi valmistaa kotona kikhernejauheesta tehdystä tahnasta pastakoneen tyyppisellä laitteella, mutta sitä saa varmasti helpommin etnisistä liikkeistä.

Tarvitset:

  • 1-2 dl seviä (bhujia sev)

  • 3 tomaattia

  • ½ tl tummia sinapinsiemeniä

  • ½ tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)

  • 1/3 tl asafoetidaa (hing eli hajupihka)

  • ½ tl chilijauhetta

  • ½ tl kurkumaa

  • 1 tl korianterijauhetta

  • Muutama currynlehti

  • 1-2 tl sokeria

  • Öljyä

Valmistelut:

  • Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa ja sinapinsiemeniä pannulla hetken aikaa.

  • Lisää asafoetida ja currynlehdet, ja paista hetken ajan samalla sekoittaen.

  • Kaada sekaan tomaattikuutiot, maun mukaan suolaa ja loput mausteet.

  • Sekoita hyvin, ja lisää n. 1 ½ dl vettä. Mausta seos sokerilla, ja anna hautua n. 10-15 min. ajan.

  • Lisää sev rapeana juuri ennen tarjoamista.


1254236724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Bhujia sev-pussi