1251718579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Munakoisopyörykät tomaattikastikkeessa.

Tarvitset:

  • 1 munakoiso

  • 2 perunaa

  • 3-4 tomaattia

  • 2 sipulia

  • 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä

  • 1 vihreä chili

  • 2 rkl besania (kiknernejauhoa)

  • 1-2 rkl maissijauhoa

  • Öljyä

  • Mausteita:

          1/3 tl kurkumaa


          ½ tl chilijauhetta + ½ tl


          2 tl korianterijauhetta


          Maun mukaan suolaa


          ½ tl ajwainia (koptilainen kumina)

Valmistelut:

  • Keitä munakoiso ja perunat pehmeäksi.

  • Soseuta sipulit ja tomaatit yhteen.
  • Raasta inkivääri ja hienonna chili pieneksi silpuksi.

Koftien (pyöryköiden) valmistus:

  • Soseuta munakoiso ja perunat esim. perunasurvimella.

  • Lisää seokseen kikhernejauho, maissijauho, ajwain, chilijauhe sekä maun mukaan suolaa. 

  • Sekoita hyvin, ja pyöritä taikinasta kämmenellä keskikokoisia pitkulaisia pyöryköitä. 

  • Paista koftat upporasvassa kasarissa kauniin kullanruskeiksi.

Kastikkeen valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista inkivääriä ja chiliä hetken ajan.

  • Lisää tomaatti-sipulisose, ja anna hautua hetken aikaa.

  • Lisää chilijauhe, kurkuma, korianterijauhe sekä maun mukaan suolaa, ja anna hautua niin kauan, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta. Soseen hautuessa lisää tarpeen mukaan vettä.

  • Kun kastike on valmista, aseta paistetut koftat kastikkeeseen ja tarjoa.