Munakoisopyörykät tomaattikastikkeessa.
Tarvitset:
- 1 munakoiso
- 2 perunaa
- 3-4 tomaattia
- 2 sipulia
- 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 vihreä chili
- 2 rkl besania (kiknernejauhoa)
- 1-2 rkl maissijauhoa
- Öljyä
- Mausteita:
1/3 tl kurkumaa
½ tl chilijauhetta + ½ tl
2 tl korianterijauhetta
Maun mukaan suolaa
½ tl ajwainia (koptilainen kumina)
Valmistelut:
- Keitä munakoiso ja perunat pehmeäksi.
- Soseuta sipulit ja tomaatit yhteen.
- Raasta inkivääri ja hienonna chili pieneksi silpuksi.
Koftien (pyöryköiden) valmistus:
- Soseuta munakoiso ja perunat esim. perunasurvimella.
- Lisää seokseen kikhernejauho, maissijauho, ajwain, chilijauhe sekä maun mukaan suolaa.
- Sekoita hyvin, ja pyöritä taikinasta kämmenellä keskikokoisia pitkulaisia pyöryköitä.
- Paista koftat upporasvassa kasarissa kauniin kullanruskeiksi.
Kastikkeen valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista inkivääriä ja chiliä hetken ajan.
- Lisää tomaatti-sipulisose, ja anna hautua hetken aikaa.
- Lisää chilijauhe, kurkuma, korianterijauhe sekä maun mukaan suolaa, ja anna hautua niin kauan, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta. Soseen hautuessa lisää tarpeen mukaan vettä.
- Kun kastike on valmista, aseta paistetut koftat kastikkeeseen ja tarjoa.
Kommentit