1241453362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seurasin, kun italialainen tuttavani valmisti pastakastiketta. Hän valmisti sen hyvin yksinkertaisista aineksista, mutta se oli valtavan hyvää. Olen sen jälkeen yrittänyt parhaani jäljitellä hanen tapaansa valmistaa pastakastike. Perus-tomaatti-basilikakastike on toimiva ja makoisa ruoka – mitä enemmän tomaattia, sen herkullisempaa!

Tarvitset:

  • Pastaa

  • Useampi tomaatti

  • Kourallinen basilikanlehtiä
  • ½ - 1 sipuli

  • Maun mukaan valkosipulia

  • Pari rkl punaviiniä

  • Pari tl sokeria

  • Maun mukaan suolaa, mustapippuria, pizzamaustetta

  • Oliiviöljyä

  • 1 kasvisliemikuutio

Valmistelut:

  • Keitä pasta ‘al dente’ kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

  • Kuutioi tomaatit.

  • Hienonna sipuli ja basilika pieneksi silpuksi.

  • Purista valkosipuli.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla.

  • Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä kevyesti.

  • Kaada sekaan tomaatit, ja paista korkealla lämmöllä hetken aikaa.

  • Kaada sekaan viini ja basilika. Mausta sokerilla ja sekoita hyvin. Anna hautua muutaman minuutin ajan.

  • Lisää loput mausteet, ja hauduta hetken ajan.

  • Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan sekaan.