Seurasin, kun italialainen tuttavani valmisti pastakastiketta. Hän valmisti sen hyvin yksinkertaisista aineksista, mutta se oli valtavan hyvää. Olen sen jälkeen yrittänyt parhaani jäljitellä hanen tapaansa valmistaa pastakastike. Perus-tomaatti-basilikakastike on toimiva ja makoisa ruoka – mitä enemmän tomaattia, sen herkullisempaa!
Tarvitset:
- Pastaa
- Useampi tomaatti
- Kourallinen basilikanlehtiä
- ½ - 1 sipuli
- Maun mukaan valkosipulia
- Pari rkl punaviiniä
- Pari tl sokeria
- Maun mukaan suolaa, mustapippuria, pizzamaustetta
- Oliiviöljyä
- 1 kasvisliemikuutio
Valmistelut:
- Keitä pasta ‘al dente’ kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
- Kuutioi tomaatit.
- Hienonna sipuli ja basilika pieneksi silpuksi.
- Purista valkosipuli.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä kevyesti.
- Kaada sekaan tomaatit, ja paista korkealla lämmöllä hetken aikaa.
- Kaada sekaan viini ja basilika. Mausta sokerilla ja sekoita hyvin. Anna hautua muutaman minuutin ajan.
- Lisää loput mausteet, ja hauduta hetken ajan.
- Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan sekaan.
Kommentit