1243426660_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paneer-juustoa voilla maustetussa tomaattikastikkeessa.

Mikroilu jatkuu tänään. Onneksi minulla on apunani loistava Mallika Badrinathin mikroaaltouuniruoanlaittokirja (mukavan pitkä sana!). Tein paneer makhania, joka on samantapainen resepti kuin aikaisemmin liedellä tekemäni paneer makhani, ja kastike on samantapainen kuin veg makhanissa.

Tässä hieman muunneltu versio:

 

Tarvitset:

Ryhmä 1:

  • 200g paneer-juustoa (voi korvata kotijuustolla)
  • 1-2 tl öljyä

Ryhmä 2:

  • 1 sipuli
  • 3 tomaattia
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • 2 rkl korianterinlehtiä
  • 1 tl unikonsiemeniä
  • 1 cm pätkä kanelitankoa
  • 2 neilikkaa
  • 2 kardemumman siementä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl korianterijauhetta
  • ½ tl jeeraa (juustokuminajauhetta)
  • ½ tl garam masalaa
  • Maun mukaan suolaa

Ryhmä 3:

  • 1-2 rkl voita

Valmistelut:

  • Liota unikonsiemeniä kuumassa vesitilkassa.
  • Pienennä sipuli, tomaatit ja korianteri.
  • Aseta ryhmän 2 ainekset blenderiin tms. ja soseuta ne yhteen.

Valmistus:

  • Sekoita ryhmän 1 ainekset yhteen varmistaen, että paneer peittyy öljyyn. Lämmitä täydellä teholla ilman kantta 3 min. ajan.
  • Sekoita ryhmän 3 ainekset ja ryhmän 2 ainekset yhteen. Lämmitä täydellä teholla 10 min. kansi raollaan. Sekoita kerran puolivälissä.
  • Lisää ryhmä 1 ja 1- 1 ½ dl vettä. Sekoita, ja lämmitä ilman kantta 2 min. ajan täydellä teholla.
  • Sekoita uudelleen ja nauti.