Kermainen muhennos sarviapilasta ja herneistä.
Tarvitset:
- 2-3 dl herneitä
- 1,5 dl ruokakermaa
- Nippu sarviapilaa (methi)
- ½ tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
- Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- Öljyä
- Maun mukaan suolaa
Maustesekoitusta varten:
- 3 neilikkaa
- 2 kardemumman siementä
- n. 2 cm pätkä kanelitankoa
Tahnaa varten:
- 1 iso sipuli
- 1 rkl maustamatonta jogurttia
- 1 tl sokeria
- 1 rkl cashew-pähkinää
- 1 tl unikonsiemeniä (khus khus)
- ½ - 1 vihreä chili
- 2-3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
Valmistelut:
- Keitä herneitä vedessä n. 5 min. ajan.
- Leikkaa sarviapilasta lehdet irti ja upota ne kuumaan suolattuun veteen n. 5 min. ajaksi. Valuta sarviapila hyvin sen jälkeen ja silppua se pieneksi silpuksi.
- Murskaa maustesekoituksen ainekset yhdessä.
- Soseuta tahnan ainekset yhteen.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jeera kevyesti öljyssä. Lisää asafoetida.
- Lisää tahna, ja paista keskilämmöllä parin minuutin ajan.
- Lisää sekaan mausteet, sekoita hyvin ja paista vielä hetken ajan.
- Kaada sekaan keitetyt herneet, valutettu sarviapila, kerma sekä maun mukaan suolaa. Anna hautua muutaman minuutin ajan.
- Lisää tarvittaessa maitoa, jos seos on liian kuivaa. Lisää vehnäjauhoja, jos seos on liian vetelää.
Kommentit