1240420828_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kermainen muhennos sarviapilasta ja herneistä.

Tarvitset:

  • 2-3 dl herneitä

  • 1,5 dl ruokakermaa

  • Nippu sarviapilaa (methi)

  • ½ tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)

  • Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)

  • Öljyä

  • Maun mukaan suolaa

Maustesekoitusta varten:

  • 3 neilikkaa

  • 2 kardemumman siementä

  • n. 2 cm pätkä kanelitankoa

Tahnaa varten:

  • 1 iso sipuli

  • 1 rkl maustamatonta jogurttia

  • 1 tl sokeria

  • 1 rkl cashew-pähkinää

  • 1 tl unikonsiemeniä (khus khus)

  • ½ - 1 vihreä chili

  • 2-3 cm pätkä tuoretta inkivääriä

Valmistelut:

  • Keitä herneitä vedessä n. 5 min. ajan.

  • Leikkaa sarviapilasta lehdet irti ja upota ne kuumaan suolattuun veteen n. 5 min. ajaksi. Valuta sarviapila hyvin sen jälkeen ja silppua se pieneksi silpuksi.

  • Murskaa maustesekoituksen ainekset yhdessä.

  • Soseuta tahnan ainekset yhteen.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jeera kevyesti öljyssä. Lisää asafoetida.

  • Lisää tahna, ja paista keskilämmöllä parin minuutin ajan.

  • Lisää sekaan mausteet, sekoita hyvin ja paista vielä hetken ajan.

  • Kaada sekaan keitetyt herneet, valutettu sarviapila, kerma sekä maun mukaan suolaa. Anna hautua muutaman minuutin ajan.

  • Lisää tarvittaessa maitoa, jos seos on liian kuivaa. Lisää vehnäjauhoja, jos seos on liian vetelää.