Perunaa pinaattikastikkeessa.
Aloo Palak valmistetaan periaatteessa samalla tavalla kuin palak paneer sillä erotuksella, että juuston sijaan kastikkeeseen lisätään perunakuutioita.
Tarvitset:
- 3 perunaa
- n. 400 g tuoretta pinaattia
- 3 tomaattia
- 2 sipulia
- Öljyä
- Tuoretta korianteria
- Mausteet:
1 tl kuminansiemeniä
½ tl asafoetidaa
1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa
1 ½ tl chillijauhetta
1 tl garam masalaa
maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat ’al dente’ ja leikkaa ne kuutioiksi.
- Leikkaa pinaatinlehdistä varret pois, ja pese ne huolellisesti. Keitä pinaatinlehdet pienessä määrässä vettä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta pinaatti niukan veden kanssa juoksevaksi tahnaksi.
- Soseuta sipuli ja tomaatit yhdessä.
- Silppua korianterinlehdet pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja ruskista siinä kuminansiemenet.
- Lisää varovasti inkivääri-valkosipuli-tahna, ja paista sitä hetken aikaa. Lisää asafoetida ja sekoita mausteet hyvin yhteen.
- Kaada sipuli-tomaattisose pannulle, ja sekoita hyvin. Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta.
- Lisää pinaattisose, sekoita hyvin ja paista korkealla lämmöllä parisen minuuttia. Lisää paneer ja mausteet - chilijauhe, garam masala, puolet suolamäärästä ja sopivasti vettä. Sekoita ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 10 minuutin ajan.
- Lisää tarpeen mukaan suolaa ja anna hautua vielä viiden minuutin ajan.
- Koristele korianterinlehdillä.
Kommentit