Paistettuja besan-pyöryköitä jogurttikastikkeessa.
Tarvitset:
Pakodeja (pyöryköitä) varten:
- n. 3dl besania eli kikhernejauhetta
- Tarpeen mukaan vettä
- 1/3 tl asafoetidaa
- 2 tl chilijauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- Maun mukaan suolaa
Kadhia (kastiketta) varten:
- n. 1 dl besania
- n. 1 dl vettä
- Maun mukaan suolaa
- 1/3 tl kurkumaa
- n. 3 dl maustamatonta jogurttia
Tadkaa (maustenestettä) varten:
- Öljyä
- 1 tl tummia sinapinsiemeniä
- 1 tl chilijauhetta
Valmista pakodat:
- Siivilöi besan taikina-astiaan. Sekoita yhteen besan sekä mausteet.
- Ala lisätä vettä vähitellen koko ajan sekoittaen siten, ettei taikinaan tule paakkuja. Taikina on valmista sitten, kun se on tasaista, juoksevaa tahnaa mutta ei kuitenkaan liian vetistä.
- Lämmitä öljy pienessä kasarissa. Öljy on tarpeeksi kuumaa sitten, kun pieni pala taikinaa ruskistuu puolessa minuutissa.
- Ota kämmenelle pieni osa taikinaa, ja kaada taikina sormilta kuumaan öljyyn varovasti. Paista samalla n. 4 pakodaa. Öljyssä taikinasta pitäisi muodostua lihapullan kokoisia palloja. Pakodit ovat valmiita sitten, kun ne ovat kullanruskeita.
- Valuta paistetut pakodit talouspaperin päällä.
Valmista kadhi:
- Kaada pannulle kadhin ainekset, ja kiehuta seos pannulla. Sekoita seos tasaiseksi, ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
- Aseta pakodat kadhiin.
Valmista tadka:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Kaada sinapinsiemenet ja chilijauhe sekaan, ja ruskista niitä hetken ajan.
- Kaada kuuma tadka kastikkeeseen.
Tarjoa kadhi pakodi riisin tai esim. pulaon kera.
Kommentit