Täällä Intiassa asuessa kasvissyöjälle ei tule helposti ikävä lapsuusaikojen liharuokia. Mutta Tamarind Heaven-blogin hämääviä pähkinäpyöryköitä maistellessani niistä tuli heti mieleen oman mummin lihapullat!
Sillä en pidä oliiveista, eikä meillä ollut basilikaa, päätin tehdä pullille ihan perus-lihapullakastikkeen – lihaliemen tosin korvasin kasvisliemellä. Lisäsin pulliin myös runsaasti mustapippuria ja tarjosin pullat mummonmuusin kera. Kyllä maistui!
Kastikkeeseen tuli:
- 1 ½ rkl rasvaa
- 2-3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kasvislientä
- 1 dl maitoa
- Suolaa
- Valkopippuria
Valmistus:
- Kuumenna rasva kattilassa, älä ruskista.
- Lisää jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa.
- Lisää neste vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen.
- Mausta kastike, ja anna sen kiehua hiljaa 10-15 min.
Kommentit