1959909.jpg

 

Täällä Intiassa asuessa kasvissyöjälle ei tule helposti ikävä lapsuusaikojen liharuokia. Mutta Tamarind Heaven-blogin hämääviä pähkinäpyöryköitä maistellessani niistä tuli heti mieleen oman mummin lihapullat!

 

Sillä en pidä oliiveista, eikä meillä ollut basilikaa, päätin tehdä pullille ihan perus-lihapullakastikkeen – lihaliemen tosin korvasin kasvisliemellä. Lisäsin pulliin myös runsaasti mustapippuria ja tarjosin pullat mummonmuusin kera. Kyllä maistui!

 

Kastikkeeseen tuli:

  • 1 ½ rkl rasvaa

  • 2-3 rkl vehnäjauhoja

  • 4 dl kasvislientä

  • 1 dl maitoa

  • Suolaa

  • Valkopippuria

 

Valmistus:

  • Kuumenna rasva kattilassa, älä ruskista.

  • Lisää jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa.

  • Lisää neste vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen.

  • Mausta kastike, ja anna sen kiehua hiljaa 10-15 min.