Maustettuja herneit
ä
.

1919390.jpg

Illallinen koostui herne-subzista, tomaattiraitasta, chilipikkelistä ja amarkhandista (makea mangojogurtti) paranthojen kera.

Tarvitset:
  • 2 dl herneitä
  • 1 keltainen chilli
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • öljyä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1/3 tl asafoetidaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1/2 tl garam masaa
  • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:
  • Raasta inkivääri
  • Paloittele chili.

Valmistus:
  • Lämmitä öljy pannulla.
  • Ruskista kuminansiemenet kevyesti öljyssä.
  • Lisää inkivääri ja chili, ja paista niitä hetken aikaa. Sekoita mukaan asafoetida.
  • Lisää loput mausteet, ja sekoita hyvin. Paista pannulla n. minuutin ajan.
  • Kaada sekaan herneet, paista hetken aikaa, ja anna hautua n. 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä.
  • Jos seos kuivuu paistaessa, voi siihen lisätä tilkan vettä tai esim. maustamatonta jogurttia.

Muunnelma:
  • Jos haluaa peas subzista miedompaa, voi lisätä ennen maustesekoituksia pienen määrän soseutettua tomaattia ja sipulia ja antaa niiden hautua ennen kuin lisää herneet.