1740003.jpg

Perunasta ja kukkakaalista valmistettu kuiva subzi.  

 

Tarvitset:

·        3 perunaa

·        Puolikas kukkakaali

·        Sipuli

·        Öljyä

·        Mausteet:

Suolaa maun mukaan

1½ tl kuminansiemeniä

1 tl asafoetidaa

     ¼ tl kurkumaa

     1 tl chillijauhetta

     1 ½ tl korianterijauhetta

     1 tl garam masalaa

 

Valmistelut:

·        Paloittele sipuli pieniksi palasiksi.

·        Paloittele kukkakaali pieniksi palasiksi siten, etta varret on kokonaan pois leikattu ja vain kukat jäljellä.

·        Paloittele peruna pieniksi suorakuutioiksi (n. 0.5 cm x 2 cm).

 

Valmistus:

·        Lämmitä pannulla sopivasti  öljyä ja käristä kuminansiemeniä varovasti öljyssä, kunnes ne ovat tummanruskeita.

·        Lisää sipulimurska ja paista sipuleita, kunnes ne ovat pehmentyneet.

·        Lisää pieneksi pilkotut vihannekset ja niiden joukkoon kurkumaa, asafoetidaa, chillijauhetta, korianterijauhetta ja suolaa. Sekoita hyvin ja lisää pari desilitraa vettä.

·        Anna seoksen hautua.

·        N. 10 min. päästä lisää seokseen garam masala, lisää myos suolaa (jos tarvitsee) ja hieman lisää vettä. Sekoita uudelleen ja anna hautua, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja melko pehmeitä.