Kuvassa methi roteja kurkku-pähkinäraitan, chilipikkelin sekä  barfi-makeisten kera.

 

 

Sarviapilan (methin) lehdillä täytetyt chapatit.


Tarvitset:

  • 3 dl sämpyläjauhoa

  • 1/2 dl rawaa tai mannasuurimoita

  • 200g sarviapilaa

  • 1 rkl öljyä

  • Vettä

  • Mausteita:

1 tl suolaa

Ripaus kurkumaa

1 tl korianterijauhetta

1 tl chilijauhetta

1 tl juustokuminajauhetta t. juustokuminan siemeniä

 

Valmistelut:

  • Paloittele methi pieneksi silpuksi tai murskaa se blenderissä.

Valmista taikina:

  1. Sekoita yhteen jauhot, mannasuurimot, methi sekä mausteet.

  2. Ala vaivata taikinaa käsin lisäten vettä vähitellen, kunnes taikina alkaa irrota käsistä. Taikinan pitäisi olla pehmeää, paksuhkoa ja kimmoisaa. Painele nyrkeillä taikinaa, kunnes se on tasainen.

  3. Muotoile taikinasta pitkulainen pätkä, ja leikkaa taikina veitsellä samankokoisiksi keskikokoisiksi palasiksi.

  4. Pyörittele palasista keskikokoisia palloja, ja lätistä ne käsillä alas.

  5. Laita alustalle jonkin verran jauhoja, kasta pallot jauhokupissa, ja kauli palloista pyöreitä leipiä. Leivistä saa pyöreitä siten, etta pyörittää taikinapalaa kaulimen alla kevyesti. Leivistä pitäisi tulla hieman paksumpia kuin chapateista ja tasaisia joka puolelta. Pidä raa’at leivät aina kannen alla, etteivät ne kuivu.

  6. Lämmitä pannu kuumaksi - älä paista leipiä liian alhaisella tulella, sillä niistä voi tulla helposti liian kuivia ja kovia. Levitä pannulle n. ½ tl öljyä, ja paista leipää molemmilta puolilta, kunnes siinä on tasaisesti tummia täpliä.  

  7. Aseta valmiit rotit ilmatiiviseen kannelliseen astiaan tarjottavaksi. Methi rotit maistuvat hyviltä esim. kurkku-pähkinäraitan tai minkä tahansa muun raitan kera.