1790334.jpg

 

Kikhernemuhennos, jota syodään usein paistettujen puri-leipien kera (chola puri). Mieheni suosikkiruokaa!

 

Tarvitset:

·        N. 300g kikherneitä

·        2 sipulia

·        2 tomaattia 

·        1 ½ tl inkivääri-valkosipulitahnaa

·        Vettä

·        Tuoretta korianteria

·        Öljyä

Mausteita:

Suolaa maun mukaan

1½ tl kuminansiemeniä

½ tl asafoetidaa

     ½ tl kurkumaa

     1 tl chillijauhetta

     1 ½ tl korianterijauhetta

     1 tl garam masalaa

     1 tl amchooria

 

Valmistelut:

·        Liota kikherneitä vedessä yön yli.

·        Kikherneiden esikeitto tapahtuu nopeiten painekattilassa. Jos sinulla ei ole painekattilaa, niin normaalissa kattilassa keittämiseen kannattaa varata parisen tuntia aikaa.

·        Laita painekattilaan vettä, kikherneet, kurkuma ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin, ja kiehuta. Kun kattila on tullut kiehumispisteeseen, keitä keskilämmöllä n. 20 min. ajan.

·        Soseuta tomaatit ja sipulit yhdessä.

·        Silppua tuore korianteri pieneksi silpuksi.

 

Valmistus:

· Lämmitä öljy pannulla. Ruskista kuminansiemenet öljyssä tummanruskeiksi.

·        Lisää inkivääri-valkosipulitahna. Kun se on ruskeaa, lisää asafoetida ja sekoita hyvin.

·        Kaada pannulle tomaatti-sipulisose.

·        Lisää soseeseen chillijauhe ja korianterijauhe ja sekoita hyvin. Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes öljy on erottautunut seoksesta.

·        Kaada seokseen kikherneet keitinvesineen ja mausta seos suolalla. Anna hautua keskilämmöllä n. 10 min. ajan.

·        Lisää amchoor ja garam masala, ja sekoita hyvin. Anna hautua vielä kymmenisen minuuttia.

·        Koristele korianterinlehdillä ja lisää halutessasi sitruunamehua.