Mausteinen höystö okrasta (bhindi tai ladies’ finger).

Jokin aika sitten tein täytettyä okraa ja nyt anopin vieraillessa olikin taas oiva tilaisuus oppia uusi resepti eli ihan perus-subzi bhindistä. Bhindi on helppo valmistaa, sillä se valmistetaan samalla tavalla kuin muutkin kasvikset mausteissa höystämällä.
Tarvitset:
  • N. 300g okraa
  • Kourallinen tuoretta korianteria
  • Öljyä
  • Mausteita:
  • Maun mukaan suolaa
  • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
  • Ripaus asafoetida (hing eli hajupihka) 
  • 1/3 tl kurkumaa
  • 2/3 tl chilijauhetta
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 2/3 tl garam masalaa
  • 1/3 tl amchooria (mangojauhe)
Valmistelut:
  • Leikkaa okrista päät irti ja leikkaa ne n. 1 cm pituisiksi pätkiksi (kaikkien tulisi olla suht samankokoisia).
Valmistus:
  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa öljyssä hetken.
  • Kun jeera alkaa sätkiä pannulla, lisää asafoetida ja okra. Sekoita.
  • Mausta okra suolalla, chilijauheella, kurkumalla ja korianterijauheella. Sekoita kevyesti ja anna okran hautua kannen alla n. 10-15 min. ajan tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja pienentyneet kovasti.
  • Mausta garam masalalla ja amchoorilla, ja hauduta vielä hetken.
  • Koristele tuoreella korianterilla ja nauti intialaisten leipien ja raitan kera.