Mausteinen höystö okrasta (bhindi tai ladies’ finger).
- N. 300g okraa
- Kourallinen tuoretta korianteria
- Öljyä
- Mausteita:
- Maun mukaan suolaa
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
- Ripaus asafoetida (hing eli hajupihka)
- 1/3 tl kurkumaa
- 2/3 tl chilijauhetta
- 2 tl korianterijauhetta
- 2/3 tl garam masalaa
- 1/3 tl amchooria (mangojauhe)
- Leikkaa okrista päät irti ja leikkaa ne n. 1 cm pituisiksi pätkiksi (kaikkien tulisi olla suht samankokoisia).
- Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa öljyssä hetken.
- Kun jeera alkaa sätkiä pannulla, lisää asafoetida ja okra. Sekoita.
- Mausta okra suolalla, chilijauheella, kurkumalla ja korianterijauheella. Sekoita kevyesti ja anna okran hautua kannen alla n. 10-15 min. ajan tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja pienentyneet kovasti.
- Mausta garam masalalla ja amchoorilla, ja hauduta vielä hetken.
- Koristele tuoreella korianterilla ja nauti intialaisten leipien ja raitan kera.
Kommentit