Poori bhaji on tyypillinen ruokalaruoka eri puolilla Intiaa. Puri (poori) on upporasvassa paistettua herkullista leipää – resepti löytyy täältä. Bhaji eli muhennos voidaan valmistaa kastikemaiseksi, jolloin siihen lisätään tomaattia ja vettä. Jos haluaa bhajista ‘kuivan’, voi sen valmistaa ilman tomaatteja ja vettä. Perus-perunaruoka sopii myös hyvin suomalaiseen makuun.

Bhajia varten tarvitset:

  • 3 perunaa

  • 1 sipuli

  • 1 tomaatti

  • 2-3 vihreätä chiliä

  • Tuoretta korianteria

  • Öljyä

  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

  • Mausteita:

  • 1/2 tl chilijauhetta

  • 1/3 tl kurkumaa

  • 1 ½ tl korianterijauhetta

  • 1 tl jeeraa eli juustokuminan siemeniä

  • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Keitä perunat melko pehmeiksi ja kuutioi ne.

  • Viipaloi sipuli pitkiksi suikaleiksi.

  • Silppua chilli hienoksi silpuksi ja tomaatti kuutioiksi.

  • Hienonna korianteri.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa pannulla, kunnes se alkaa sätkiä.

  • Lisää sipulisuikaleet sekä chilimurska. Paista niin kauan, kunnes sipuli on pehmennyt.

  • Lisää mausteet, sekoita hyvin ja paista hetken aikaa.

  • Lisää tomaatti sekä perunakuutiot. Paista hetken aikaa, mausta suolalla ja lisää n. 1 dl vettä. Anna hautua n. 5 min. ajan.

  • Koristele korianterilla ja tarjoa purien kera.