Intiassa on ostoskeskusten läheisyydessä hyvin yleistä nähdä kärryjä, joissa myydään maustettuja maissinjyviä. Maustetut maissinjyvät ovatkin suht terveellinen ja ravitseva välipala ostosten lomassa. Itse olen kovasti ihastunut maissiin, jota myydään eri mauilla mm. classic, sitruuna, kiinalainen, intialainen jne. Enpä ole koskaan tullut kysyneeksi, mitä mausteita intialaistyyliseen satsiin tulee, mutta yritin jäljitellä makua parhaani mukaan ja siitähän tuli ihan samanlaista kuin kadullakin!
Tarvitset:
  • Pieni pussi pakastemaissia t. tölkki maissia
  • 1 rkl voita t. margariinia
  • 1/3 tl chilijauhetta
  • 2 tl chaat masalaa
  • Maun mukaan suolaa ja pippuria
Valmistus:
  • Keitä maissia vedessä n. 10 min. ajan. Valuta maissi.
  • Laita margariini kulhoon. Kaada kuumat maissinjyvät sekaan, ja sekoita niin, että voi sulaa maissien sekaan.
  • Lisää oman maun mukaan mausteita ja sekoita hyvin.
  • Tarjoa kuumana sellaisenaan.
Vähemmän mausteiset variaatiot:
Classic – lisää voi-maissiseokseen suolaa ja pippuria.
Sitruuna – lisää voi-maissiseokseen sitruunamehua, suolaa ja pippuria.