Kukkakaalitäytteisiä leipiä.
Meillä syötiin taas täytettyjä paranthoja vanhan reseptin mukaan. Nämä ovat sen verran tuhteja, että lisäkkeeksi käy ihan vain pikkelsi ja raita. Tänään söin paranthat perus-kasvisraitalla ja miehellä oli ‘mixed veg pickle’ eli pikkelsiä eri kasviksista. Laitan vielä uudelleen täytteen reseptin tähän.
Kukkakaalitäyte
Tarvitset:
  • Puolikas kukkakaali
  • 1 sipuli
  • ½ dl tuoretta korianteria
  • Suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl garam masalaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • ½ tl jeeraa eli juustokuminan siemeniä
  • ½ tl chillijauhetta
  • Öljyä
Valmistelut:
  • Pese kukkakaali ja jätä se puhdistumaan vesikulhoon, jossa on suolaa n. ½ tunniksi.
  • Raasta kukkakaali kasvisraastimella pieniksi rakeiksi tai monitoimikoneessa hienoksi.
  • Silppua sipuli ja korianteri erikseen pieneksi silpuksi.
Valmistus:
  • Lämmitä öljy pannulla ja paista jeeraa varovasti öljyssä, kunnes se alkaa räiskiä pannulla.
  • Lisää raastettu kukkakaali ja paista sitä kuumalla koko ajan sekoittaen, kunnes se tuoksuu kypsältä.
  • Lisää maustejauheet, sekoita ja paista vielä minuutin ajan.
  • Ota seos pois liedeltä ja lisää siihen raaka sipulisilppu ja korianteri. Sekoita hyvin.