Kuiva subzi kukkakaalista (phool gobhi).

Kukkakaalista on erilaisia versioita intialaisessa ruoanlaitossa. Useinmiten kukkakaali yhdistetään muihin kasviksiin, kuten herneisiin (gobhi matar) tai perunaan (aloo gobhi), mutta tällä kertaa tein vaan ihan puhtaan kukkakaalihöystön.

Kukkakaalia ei yleensä esikeitetä, sillä keittäessä se menettää vahvan makunsa ja rapeutensa. Sen annetaan hautua niin kauan, kunnes se alkaa pehmetä ja syödään hiukan rapeana.

Tarvitset:

  • Puolikkaan kukkakaalin
  • 1 vihreä chili tai 2 mietoa vihreätä chiliä
  • öljyä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminan siemeniä
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • Ripaus kurkumaa
  • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Puhdista kukkakaalista lehdet ja varsi pois. Liota kukkakaalia suolavedessä n. puolen tunnin ajan. Huuhtele se juoksevan veden alla ja leikkaa kukinnot irti.
  • Hienonna chili hienoksi silpuksi.

     

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa pannulla, kunnes se alkaa räiskiä.
  • Lisää chilisilppu ja valkosipuli-inkivääritahna, ja paista niitä hetken ajan.
  • Kaada sekaan kukkakaalin kukinnot ja mausta kurkumalla ja suolalla. Sekoita hyvin ja anna hautua, kunnes kukkakaali on pehmennyt. Lisää tarvittaessa tilkka vettä haudutuksen aikana.
  • Koristele kypsä kukkakaalisubzi halutessasi korianterinlehdillä ja tarjoa intialaisten leipien kera.