Pinaattikeitto on porkkanakeiton lisäksi toinen suosikkini perussuomalaisen ruoan saralla. Se on hyvää varsinkin tuoreesta pinaatista valmistettuna ja hyvin helppo valmistaa.

Tarvitset:

  • 300g tuoretta pinaattia

  • 2 rkl margariinia t. voita

  • ½ dl vehnäjauhoa

  • 1 l maitoa

  • Suolaa ja valkopippuria

  • 4 keitettyä kananmunaa

Valmistelut:

  • Leikkaa pinaatinlehdet irti varsistaan ja kiehauta ne pienessä vesimäärässä.
  • Valuta vesi pois ja silppua pinaatti pieneksi silpuksi.

Valmistus:

  • Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot, ja sekoita hyvin ja vikkelästi.

  • Ota kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan sekoittaen samalla voimakkaasti.

  • Laita kattila takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti.

  • Keitä n. 10 min. ajan.

  • Lisää kananmunanpuolikkaat valmiiseen keittoon ja nauti.