Pinaattikeitto on porkkanakeiton lisäksi toinen suosikkini perussuomalaisen ruoan saralla. Se on hyvää varsinkin tuoreesta pinaatista valmistettuna ja hyvin helppo valmistaa.
Tarvitset:
- 300g tuoretta pinaattia
- 2 rkl margariinia t. voita
- ½ dl vehnäjauhoa
- 1 l maitoa
- Suolaa ja valkopippuria
- 4 keitettyä kananmunaa
Valmistelut:
- Leikkaa pinaatinlehdet irti varsistaan ja kiehauta ne pienessä vesimäärässä.
- Valuta vesi pois ja silppua pinaatti pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot, ja sekoita hyvin ja vikkelästi.
- Ota kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan sekoittaen samalla voimakkaasti.
- Laita kattila takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti.
- Keitä n. 10 min. ajan.
- Lisää kananmunanpuolikkaat valmiiseen keittoon ja nauti.
Kommentit