Tässä muutama lisuke (vai lisäke – kumpia ne ovatkaan?) viime viikoilta.

Lyonin perunat

Tämä ranskalainen tapa valmistaa paistos perunoista ja sipulirenkaista on todella herkullinen – ja syntinen, kuten ranskalainen ruoka yleensäkin!

Tarvitset:

  • 4 perunaa

  • 2 sipulia

  • 3 rkl voita t. margariinia

  • Suolaa ja pippuria

Valmistelut:

  • Keitä perunat kuorineen, kunnes ne ovat juuri ja juuri ‘al dente’ – älä keitä pehmeiksi saakka.

  • Kuori ja suikaloi perunat ½ cm suikaleiksi pituussuuntaan.

  • Leikkaa sipulit puolikkaiksi renkaiksi.

Valmistus:

  • Paista perunoita lämpimässä voissa (n. 2 rkl), kunnes ne alkavat olla rapeita ja kullankeltaisia. Kääntele varovasti lastalla.

  • Samalla aikaa, kuullota sipulirenkaita toisella pannulla voissa (n. 1 rkl), kunnes ne ovat pehmenneet.

  • Kaada lopuksi sipulit perunoiden sekaan, paista hetken aikaa, ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Koristele Lyonin perunat halutessasi tuoreella persiljalla, ja tarjoa ne kuumina. 

 

Bataattilisäke

Kokeilin myös Yaelianin bataattilisäkettä, joka oli todella hyvää. Mietin kyllä, miksi meidän bataatit ovat näinkin keltaisia Israelin (ja Suomen?) oransseihin verrattuina – ovatkohan nämä sittenkin jamsseja? Hyvää oli joka tapauksessa ja laitetaan varmasti uudelleenkin!

 

 

Punajuurisalaatti

Tämä Yaelianilta bongaamani punajuurisalaatti ei ole ihan samaa pataa perus kaupan majoneesimössön kanssa (josta kylläkin pidän kovasti). Tässä lisukkeessa on potkua! Ihanan raikas, sitruunainen ja mehukas lisäke.