Blogi on jatkunut melko hiljaisena, sillä mieheni on pitkällä työmatkalla ja olen ollut yksin kotona – minusta on melko tylsää kokkailla vain itselleni. Toisaalta nyt on taas mahdollisuus valmistaa ruokia, joita vain minä pystyin syömään – tai haluan syödä, kuten nyt lapsuuden aikaista suosikkiani, hernerokkaa.

Tämä oli ensimmäinen kerta n. seitsemään vuoteen kun maistoin hernerokkaa, sillä en ole koskaan valmistanut kasvisversiota. Mutta mikä ettei – kasvisrokka maistui yhtä hyvältä kuin perinteinen rokkakin.

Lisäsin rokkaan porkkanaa, mutta sitä ei välttämättä tarvitse - itsekin laitoin sitä melko vähän. Jos on proteiinin tarpeessa, voi rokkaan hyvin lisätä soijarouhetta. Perinteinen rokka maustetaan meiramilla, mutta meiramin puutteessa käytin maustamiseen yksinkertaisesti suolaa ja pippuria.   

Tarvitset:

  • n. 4 dl kuivattuja herneitä

  • 1 sipuli

  • 1 porkkana

  • 2 kasvisliemikuutiota

  • n. 2,5 l vettä

  • Suolaa ja musta-sekä valkopippuria

Valmistelut:

  • Liota herneitä vedessä yön yli.

  • Valmista kasvisliemi.

  • Kuutioi sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä kasvisliemi.

  • Lisää kuumaan liemeen herneet, ja keitä niitä n. 45 min. ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.

  • Lisää porkkana ja sipuli, ja keitä vielä n. 10 min. ajan.

  • Mausta keitto ja soseuta osaa herneistä kevyesti esim. perunasurvimella.

  • Tarjoa sinappisilmän kera.