Ollaan taas palattu Intian makumaailmaan. Tänään keksin tehdä variaation perinteisestä paneer butter masalasta maustamalla höystön methillä eli sarviapilalla. Methi lisäsi kivasti makua ja väriä muuten jo useasti testattuun ruokaan.

Methi paneer valmistetaan hyvin paljon samalla tavalla kuin palak paneer, mutta pinaatin sijaan lisätään silputtuja sarviapilan lehtiä. Mieheni ei pidä vahvasta methin mausta, joten valmistan methi paneerin tomaattisoseeseen. Maun mukaan voisi ihan hyvin lisätä tehdä subzin sarviapilaa ja pinaattia yhdistämällä. Meille maistuu kuitenkin tälläinen kevennetty versio parhaiten.  

Tarvitset:

  • 200g paneeria (voi korvata Valion kotijuustolla tai tehdä itse)
  • Nippu sarviapilaa
  • 3 tomaattia
  • 2 sipulia
  • öljyä
  • Mausteita:

    • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)

    • 1/3 tl asafoetidaa (hing eli hajupihka)

    • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

    • ½ tl chilijauhetta

    • 1 tl garam masalaa

    • Maun mukaan suolaa


Valmistelut:

  • Soseuta sipuli ja tomaatit yhteen hienoksi soseeksi esim. blenderissä.

  • Silppua sarviapila hienoksi silpuksi.

  • Paloittele paneer pieniksi kuutioiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää jeera.

  • Kun jeera alkaa poksahdella pannulla, lisää hing. Sekoita, ja lisää inkivääri-valkosipulitahna.

  • Kaada sekaan tomaatti-sipulisose. Anna hautua matalalla lämmöllä jonkin aikaa, ja lisää sarviapila. Hauduta, kunnes sose alkaa kuivua ja öljy alkaa irrottautua soseesta.

  • Lisää paneerkuutiot, chilijauhe, garam masala ja maun mukaan suolaa.  Kaada sekaan 1-2 dl vettä, sekoita uudelleen ja anna hautua muutaman minuutin ajan.

  • Tarjoa kuumana intialaisten leipien kera.